Nieuwe outdoor keypad met acht knoppen; geschikt voor heavy duty en breed inzetbaar

Nieuwe outdoor keypad met acht knoppen; geschikt voor heavy duty en breed inzetbaar

De succesvolle Serie 09 keypads van EAO heeft een nieuwe versie gekregen, die acht knoppen heeft en daarmee nog breder inzetbaar is. De keypad is robuust en waterbestendig uitgevoerd, speciaal voor buitengebruik, onder extreme, zware omstandigheden. Ook is de module volledig programmeerbaar en kunnen de knoppen worden voorzien van klantspecifieke symbolen.

EAO presenteerde in 2019 de outdoor versie van de Serie 09 keypads, toen nog met zes drukknoppen, die vorig jaar werd opgevolgd door een compactere variant voor in-cabin gebruik. De serie is nu uitgebreid met een nieuwe versie, die beschikt over acht drukknoppen, IP6K9K bescherming en uitwisselbare symbolen. De succesvolle serie van de producent van ergonomische en applicatiegerichte componenten in diverse industrieën, waaronder heavy duty vehicles, is voortdurend in ontwikkeling.

Programmeerbaar

EAO-directeur Dave Polman roemt de grote functionaliteit van de Serie 09 keypads. “De serie kan worden voorzien van een CAN-bus aansluiting, waarmee de modules volledig programmeerbaar zijn. Daarmee zijn de keypads veel meer dan mechanische bedieningsknoppen.”
De modules zijn zo te programmeren dat ze de gebruiker door het hele proces leiden. Dankzij de programmeerbare 4-segmenten RGB halo-ringverlichting kan de statusindicatie worden aangegeven en kan het keypad - afhankelijk van de toepassing - intelligente visuele feedback geven.

Constante en duidelijke feedback

In de praktijk betekent dit dat de individuele knoppen op elke module kunnen worden geleverd met universele ISO 7000 óf klantspecifieke symbolen. Polman: “Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van de verlichting. Er is symbool- of randverlichting, voorzien van sunlight visibility-LED’s waarmee de keypads ook bij fel zonlicht goed afleesbaar zijn, maar die ook dimbaar is voor toepassing bij schemering of in donkere omgevingen. Voor elke toepassing is er een oplossing.”

Intuïtieve bediening

De 4-segmenten RGB halo-ringverlichting van de keypads is ideaal voor dynamische statusindicaties, zoals de weergave van vulniveaus of de geleidelijke regeling van de snelheid. Dit biedt gebruikers constant feedback over de actuele operationele status. De onderscheidende kleuren en de mogelijkheid om de vier afzonderlijke RGB-segmenten te laten oplichten, knipperen, pulseren of roteren, garanderen een intuïtieve bediening en intelligente integratie in een klantspecifiek bedieningsconcept.

Zware omstandigheden

Omdat de Serie 09 Outdoor Keypads speciaal is ontwikkeld voor buitengebruik, zijn de modules robuust en waterbestendig uitgevoerd. Er is een standaard waaraan dat wordt gemeten: de IP Rating (International Protection Rating), die voorschrijft in welke mate een gebruiksvoorwerp bestand is tegen stof en vocht. EAO testte de outdoor keypads tot de beschermingsgraad IP6K9K, waarmee deze ideaal zijn voor buitengebruik op verschillende bouw- of speciale voertuigen. Zelfs in extreme, zware omstandigheden. Voorbeelden daarvan zijn uiteraard machines uit de bouw-, infra- en waterwegsector, maar ook takels, pompen, brandweerauto’s, vuilniswagens, sneeuwruimers en veegmachines. Voor kranen, hei- of hefinstallaties en bos- en landbouwvoertuigen zijn de outdoor keypads eveneens bijzonder geschikt.

Dit artikel is gesponsord door EAO.