BouwMachines Kennisdag: Perspectief op een duurzame toekomst

BouwMachines Kennisdag: Perspectief op een duurzame toekomst

De wereld staat voor grote uitdagingen en dat is voor de bouwmaterieelsector niet anders. Ook onze branche zal een bijdrage moeten leveren aan een duurzame toekomst. Maar hoe? Dat bespreken we tijdens de BouwMachines Kennisdag 2022.

Thema van de BouwMachines Kennisdag, georganiseerd samen met BMWT, is ‘Perspectief op een duurzame toekomst’. Visionair en trendwatcher Richard van Hooijdonk doet de aftrap. Hij geeft zijn visie op de toekomst van de bouw. Rode draad in zijn verhaal? De toekomst van de bouw is digitaal. Hij neemt ons mee in een verhaal over digitalisering in de bouw.

Krapte op de arbeidsmarkt

Verder zoomen we tijdens de BouwMachines Kennisdag in op de krapte op de arbeidsmarkt. Hoe behoud en werf je personeel? Net als veel andere branches en sectoren, kampt ook de materieelsector met moeilijk vervulbare vacatures. De krapte op de arbeidsmarkt laat zich voor bijna iedereen voelen. Hoe kan je jezelf hiertegen wapenen? Hoe houd je je personeelsbestand op orde? Hoe vind je nieuwe mensen, en hoe kan je aanstormend talent aan je binden? Diverse gasten delen hun ervaringen en visie.

Emissievrij werken

Daarnaast besteden we aandacht aan de energietransitie die nodig is om duurzaamheidsdoelen te realiseren. Van diesel naar emissievrij: hoe doe je dat? Koplopers in de sector zijn bezig om in moordend tempo de omslag te maken naar emissievrij werken. Maar hoe krijgen we de rest van het peloton mee? Wat is daarvoor nodig? Wat kan en doet de overheid? Komen opdrachtgevers voldoende over de brug? En kun je de toenemende vraag als fabrikant wel bijbenen? Tijdens de BouwMachines Kennisdag worden u handvatten aangereikt om aan de slag te gaan met emissievrij werken.

Innovatieroute

Nieuw tijdens deze BouwMachines Kennisdag is een Innovatieroute. Dit is een tour langs verschillende duurzame machines. Naast een korte uitleg en een demonstratie van de machine is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De BouwMachines Kennisdag wordt gehouden op donderdag 1 december 2022 op het Bouw & Infrapark in Harderwijk.

Lees ook de volgende artikelen over de BouwMachines Kennisdag: