Een ERP-systeem voor bouw en infrastructuur

ERP-leveranciers hebben software ontwikkeld die zich focust op het automatiseren van werkzaamheden binnen de bouw of infrastructuur. Deze software bevat functionaliteiten die helpen bij bijvoorbeeld het beheren van projecten of uw personeel.

Een ERP-systeem automatiseert standaard-werkzaamheden waardoor er meer tijd overblijft voor de zaken waar een timmermansoog aan te pas moet komen. Ontdek wat er allemaal mogelijk is met een ERP-systeem voor de bouw of infrastructuur.

Alle geplande projecten in één overzicht

In één overzicht staan alle geplande projecten, wie aan welk project werkt en welke bedrijfsmiddelen waar worden gebruikt. Iedereen kan een planning maken en aanpassen met behulp van drag en drop.

Het systeem houdt verschillende tarieven voor werknemers en projecten bij en kan automatisch een offerte opstellen. Van dag tot dag kan worden bijgehouden hoeveel uren zijn gemaakt en hoeveel hiervoor begroot was. Om ook de klant op de hoogte te houden van de voortgang van een project kan dit met een druk op de knop worden gedeeld.

Digitale urenregistratie

Het registreren en verantwoorden van het aantal gewerkte uren kan heel eenvoudig digitaal. Iedere werknemer kan, al dan niet via een app, zijn eigen uren en materieel indienen. Het is ook mogelijk om op basis van een gemaakte planning de urenstaat automatisch in te laten vullen, waarna de medewerker deze enkel nog moet controleren en bevestigen. De projectleider heeft zo real-time inzicht in de voortgang van het project en kan direct overgaan tot factureren.

Goed voorraadbeheer

Het beheren van een magazijn vereist een goed voorraadbeheer. Beheer een of meerdere filialen en houd zo een goed overzicht van waar uw producten zich bevinden. Met real-time inzicht in de voorraad is men altijd op de hoogte van hoeveel producten waarvoor worden gebruikt en hoeveel er nog op voorraad zijn. Het systeem kan besteladvies geven om de voorraad aan te vullen wanneer deze te laag wordt.

Naast het bijhouden van de voorraad valt ook tijdwinst te halen met het picken van orders. Gebruikers kunnen een digitale lijst opstellen voor de benodigde producten, sturen dit door naar het magazijn en het systeem vertelt de magazijnmedewerker waar de producten zich bevinden.

Gegevens materieelbeheer onderweg beschikbaar

Materieelbeheer houdt u op de hoogte van wie welk materieel in gebruik heeft, voor welk project het wordt gebruikt, welke machines gepland staan voor onderhoud of welke met spoed moeten worden gerepareerd.

Deze gegevens zijn ook voor medewerkers in een werkplaats of onderweg beschikbaar. Zo hebben zij altijd de onderhoudshistorie bij de hand en kan er zelfs een handboek op worden nageslagen. Met behulp van draagbare apparaten kan op locatie direct worden genoteerd wat het onderhoud heeft opgeleverd en kan een vervolgafspraak worden ingepland.

Personeelszaken van in- en extern personeel

ERPPakketten die zich richten op projectmatige bedrijven beschikken over de mogelijkheden om personeelszaken te regelen, voor zowel intern als extern personeel. Extern personeel werkt vaak met verschillende CAO’s. De software houdt bij wie recht heeft op hoeveel reiskosten, loon en overuren.

Het ERP-systeem houdt ook van alle medewerkers bij aan welke certificeringen zij voldoen. Bij het inplannen van een medewerker voor een gecertificeerde taak checkt het systeem direct of zij voldoen aan deze certificering.

ERP-systeem voor bouw of infrastructuur

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een ERP-systeem voor de bouw of infrastructuur, waar u op moet letten bij uw keuze voor een ERP-leverancier of bent u benieuwd wat een ERP-systeem kost? Dan kunt u terecht op erpoverzicht.nl.

Publicatie door Olav Harmelwaard.

Dit artikel is gesponsord door ERP Overzicht.nl.