Skoon Energy wil elektrisch werken mogelijk maken voor elke bouwplaats

Skoon Energy wil elektrisch werken mogelijk maken voor elke bouwplaats
Door het gemakkelijker bereikbaar maken van schone alternatieven zoals batterijcontainers en mobiele zonnepanelen wil Skoon Energy een sleutelrol spelen in de transitie naar emissieloos bouwen.

"Uiteindelijk hoop ik dat er - mede dankzij onze marktplaats - op elke bouwplaats in Nederland eenvoudig elektrisch gewerkt kan worden," zegt Peter Paul van Voorst tot Voorst, mede-oprichter van Skoon Energy. Het bedrijf maakt duurzame mobiele energie toegankelijk via de online verhuurmarktplaats.

Op Skoons marktplaats kunnen energiegebruikers eenvoudig in hun directe omgeving een schone, betaalbare oplossing huren voor hun tijdelijke energiebehoefte. “Zo dragen wij bij aan de versnelling van de energietransitie,” zegt Paul. “Dit is hard nodig, want de transitie dreigt vast te lopen door plaatselijke stroomtekorten en een wispelturige overheid. Voor ons is dat des te meer reden om aandacht te vragen voor onze marktplaats met kleine en grote energieopslagsystemen en energieopwekkers zoals (mobiele) zonnepanelen.”

Sleutelrol spelen in transitie naar emissieloos bouwen

Het bedrijf wil een sleutelrol spelen in de transitie naar emissieloos bouwen en kijkt daarbij vooral naar het vervangen van dieselgeneratoren door schone alternatieven zoals batterijcontainers, powertrailers en batterijsystemen op aanhangers of mobiele zonnepanelen zoals de Solar Power Wall en de Zonnekoning. Ook kleinere systemen worden niet vergeten: Wattsun packs, de Instagrid One en de GCK Evo voor het opladen van elektrisch gereedschap.

Peter Paul van Voorst tot Voorst is medeoprichter van Skoon Energy: “Wij worden gedreven door de visie van bouwplaatsen vrij van het lawaai en de uitstoot van teveel dieselgeneratoren.”
Peter Paul van Voorst tot Voorst is medeoprichter van Skoon Energy: “Wij worden gedreven door de visie van bouwplaatsen vrij van het lawaai en de uitstoot van teveel dieselgeneratoren.”

Software tool helpt energieverbruik te voorspellen

Met zoveel verschillende oplossingen is extra hulp bij het kiezen onmisbaar. “Daarom hebben we de Keuzehulp-tool ontwikkeld. Deze software helpt het energieverbruik te voorspellen en dit te koppelen aan de juiste energiesystemen van de marktplaats. Daarbij vergelijkt de Keuzehulp ook direct de kosten met traditionele alternatieven, om te laten zien dat schone energie ook financieel aantrekkelijk is,” zegt Paul.

Bedrijven kunnen kosten, uitstoot en geluid fors verminderen

Met behulp van de verhuurmarktplaats kunnen bouwbedrijven die emissieloos willen werken hun kosten, uitstoot en geluid fors verminderen. Dit kan bijvoorbeeld met de 'peakshaving' opstelling. Hierbij wordt een kleinere netaansluiting ‘geboost’ met behulp van een batterijsysteem. Via de vaste netaansluiting wordt de batterij continu langzaam opgeladen en kan hij zijn lading weer afgeven bij piekbelastingen, waarmee uitval wordt voorkomen. De 'peakshaving' opstelling wordt vaak gebruikt bij een te kleine of vertraagde netaansluiting.

Mocht uit het live monitoring dashboard blijken dat de opstelling niet het juiste formaat heeft, dan kan er snel worden geoptimaliseerd. Als er meer energie wordt verbruikt, kan een back-up generator worden bijgeplaatst. Wordt er minder energie verbruikt, dan kan eenvoudig worden gewisseld naar een kleinere oplossing.

Gebruikers van de verhuurmarkplaats krijgen uitgebreide ondersteuning via de software tools en het team aan energie-experts. Tevens wordt elke boeking achteraf voorzien van een gedetailleerd en interactief energierapport.
Gebruikers van de verhuurmarkplaats krijgen uitgebreide ondersteuning via de software tools en het team aan energie-experts. Tevens wordt elke boeking achteraf voorzien van een gedetailleerd en interactief energierapport.

Uitgebreide ondersteuning

Het werken met elektrische machines en bijbehorende schone, mobiele energie-opslagsystemen is voor veel bedrijven nieuw. “Daarom bieden wij uitgebreide ondersteuning via de software tools en het team aan energie-experts,” aldus Paul. “Tevens wordt elke boeking achteraf voorzien van een gedetailleerd en interactief energierapport. Dat biedt inzicht via energieprofielen, toont de kostenbesparingen, inkomsten en meer.”

Gebruikersgemak staat voorop

Voor elk soort project kan de organisatie in overleg met de gebruiker passende oplossingen aanbieden, zoals batterijen, waterstofsystemen of hybride aggregaten. Kortom, het moet gebruikers gemakkelijk worden gemaakt. Paul licht toe: “Wij worden gedreven door de visie van bouwplaatsen vrij van het lawaai en de uitstoot van teveel dieselgeneratoren. Bij Skoon maken we dit mogelijk met slechts een paar klikken op onze marktplaats of een direct WhatsApp-bericht.”

Dit artikel is gesponsord door Skoon Energy.