artikel

Machinist van de maand APRIL: Ron van Dorp en zijn Takeuchi TB295W

Machinist van de maand

Ron van Dorp draaide jarenlang op een dikke dertigtons rupskraan, maar vindt zijn geluk tegenwoordig op een Takeuchi TB295W TP bandenkraan. ‘Daar kun je lekker mee scharrelen qua werk. Dankzij deze machine ben ik zo vrij als een vogeltje.’

Machinist van de maand APRIL: Ron van Dorp en zijn Takeuchi TB295W

22 Jaar al werkt Ron van Dorp (48) bij Floris Infra in Wormerveer, daarvoor vertoefde hij 7 jaar bij Konijn. ‘In die jaren heb ik tal van machines versleten, in alle soorten en maten: van een Case tot een Cat, van een Hitachi tot deze Takeuchi. Van een dertig tons rups tot kleine rups- en bandenkranen. Stuk voor stuk mooie draaiers, maar ik had wel mijn voorkeuren. Acht uur achter elkaar in de cabine van een rupsgraver zitten is niets voor mij. Ik houd van vrijheid. Ik wil regelmatig even uit de cabine, even met de schop in de weer en de jongens helpen met het leggen van het riool. Haha, laat mij maar lekker scharrelen op de bouwplaats.’

Nieuwe draaier
Ron draait sinds een paar maanden op de Takeuchi TB295W bandenkraan. Het is één van de eersten in ons land. ‘Het is een heerlijke machine waar ik prima mee uit de voeten kan. De machine is opvallend fijn in de bediening. En hij rijdt ook heerlijk vlot op de weg. Belangrijk, want ik toer de hele Zaanstreek door met de kraan en mijn 5-kuubs bakwagentje. Daarbij is geen dag hetzelfde. De ene dag zit ik in het rioolwerk, de volgende dag in het straatwerk en dan weer een onderhoudsklus voor gemeente of een bedrijf. Trouwens, ik kreeg de kraan op een heel bijzonder moment: precies op de dag dat Floris Infra honderd jaar bestond. Dat geeft die Takeuchi nóg wat meer cachet.’

Reageer op dit artikel