In het magazine leest u onder meer over:
Benieuwd naar deze en andere artikelen. Bekijk hier het online magazine Sloop & Recycling.
Duurzaamheid en circulariteit worden steeds belangrijker bij sloopprocessen. De rol van sloopaannemers verandert. Zij worden de grondstoffenleveranciers voor de bouw. Het gratis online magazine Sloop en Recycling gaat in op deze nieuwe rol.
Benieuwd naar deze en andere artikelen. Bekijk hier het online magazine Sloop & Recycling.
'Emissieloos' is het niet meer zo heel nieuwe toverwoord in de bouwmachinesector. Sommige partijen omarmen het, andere vinden het onzin en het grootste deel wacht af. Grote investeringen, zwalkend overheidsbeleid, niet voldoende 'sense of urgency' en vooroordelen over de prestaties van met name elektrische bouwmachines zijn een paar van de oorzaken. En gebrek aan kennis en personeel. Aan die laatste twee probeert het SOMA-college en SOMA Bedrijfsopleidingen iets te doen.
Exact twee jaar na de treinramp bij Voorschoten, die een krolmachinist het leven kostte, houden veiligheidsautoriteiten hun hart vast, herhaling ligt op de loer: 'Tientallen onveilige overwegen'
TNO maakte in opdracht van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) een schatting van de ingroei van schone en emissieloze mobiele werktuigen in de bouwsector. Het rapport moet inzicht geven in het effect van de door de overheid ingezette beleidsmaatregelen (Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwen (SSEB), Specifieke uitkering Schoon en Emissieloos Bouwen medeoverheden (SPUK SEB), de Routekaart SEB en het Convenant SEB).
Als je zoekt naar voorbeelden van bouwprojecten die worden uitgevoerd met emissieloze bouwmachines, kom je al snel in Arnhem terecht. De Gelderse hoofdstad is koploper als het gaat om emissieloos bouwen. Dat is geen toeval en gaat ook niet vanzelf. "Je moet bestuurders en ambtenaren met lef hebben."