Dankzij het MC-mobile systeem kun je fors besparen op manuren

Dankzij het MC-mobile systeem kun je fors besparen op manuren

Met één systeem eenvoudig en accuraat meten, ontwerpen, graven en bouwen? Het MC-mobile systeem van Topcon maakt het mogelijk. Met name voor MKB-aannemers in de bouw, tuinbouw en zwembadbouw biedt MC-Mobile een rendabele uitkomst. Zeker wanneer bedrijven nog met traditionele apparatuur werken zoals roterende lasers, bouwplanken en meetbanden.

Dit nieuwe systeem is een drie-in-één oplossing en de kans om de workflow compleet in eigen beheer uit te voeren zonder externe landmeter.

MC-mobile biedt een drie-in-één workflow oplossing voor:

  1. het inmeten van de bestaande omstandigheden;
  2. het maken van een passend ontwerp op basis van die informatie;
  3. het naadloos overbrengen van de informatie naar de machine.

Daarbij wordt het gehele werkproces digitaal vastgelegd, wat het eenvoudig maakt om gegevens te delen met opdrachtgevers of uitvoerende collega's. Onverwachte aanpassingen zijn snel en eenvoudig te verwerken, wat stilstand voorkomt.

Wat krijg je?

Het MC-mobile systeem bestaat uit diverse onderdelen, waaronder een mm-nauwkeurige 3D-laser, een prisma en een Android tablet voorzien van robuuste behuizing. Voor de machinebesturing bestaat de voorbereiding standaard uit vier sensoren die uit te breiden zijn met een kantelbaksensor. Uniek is dat, door het plaatsen van een extra sensor, de horizontale beweging van een zwenkgiek meetbaar is. Het systeem is niet afhankelijk van een RTK-correctie GSM-verbinding en hierdoor uiterst nauwkeurig.

Rendabele investering: bereken het zelf!

Dankzij het MC-mobile systeem bespaar je manuren. Waar voorheen meerdere personen nodig waren, kan het nu alleen. De snelle terugverdienperiode maakt het systeem een kostenbesparende oplossing die direct resultaat oplevert. Daarnaast zorgt het nauwkeuriger werken met het MC-mobile systeem voor minder machinebewegingen, wat bijdraagt aan CO2-reducerend werken.

Ben je nieuwsgierig naar wat dit systeem jou kan opleveren? Aan de hand van jouw cijfers berekenen we samen de terugverdientijd zoals in de voorbeelden hieronder.