Van Meeuwen slaat vleugels uit met bio-smeermiddelen van PANOLIN

Van Meeuwen slaat vleugels uit met bio-smeermiddelen van PANOLIN

Van Meeuwen Lubrication uit Weesp gaat voortaan samen met PANOLIN de Nederlandse en Vlaamse markt voorzien van optimaal werkende biologisch afbreekbare smeermiddelen. We spraken daarover met managing director Rogier van Meeuwen.

'We zijn trots dat we een bekend Zwitsers merk als PANOLIN kunnen toevoegen aan ons portfolio. We delen dezelfde toekomstfilosofie en gaan nu hard aan de slag om de markt bewuster te maken van de voordelen van biologisch afbreekbare smeermiddelen. Want die hebben de toekomst', aldus Rogier.

Hij onderschrijft wat Tim Lämmle, vice president van PANOLIN, erover zegt: 'Met deze samenwerking versterken we onze positie op een markt die op dagelijkse basis hoge kwaliteit en biologisch afbreekbare smeermiddelen nodig heeft.'

Goede smering is essentieel voor een betrouwbaar werkende machine”

De essentie van zijn woorden schuilt in de uitspraak 'nodig heeft', want de grote voordelen van high performance biologisch afbreekbare smeermiddelen zijn nog niet bij iedereen in onze sector geland. De belangrijkste voordelen zijn een hogere betrouwbaarheid van machines, minder tijdverlies en een lager olieverbruik, lagere kosten, minder storingen, een hogere output en uiteindelijk een beter rendement.

Klinkt goed, maar hoe krijg je dit concreet voor elkaar? Het antwoord ligt voor de hand: goede smering is essentieel voor een betrouwbaar werkende machine. Echter, het staat niet altijd bovenaan het prioriteitenlijstje bij bedrijven. Dat kan dus veranderen.

Panolin
Rogier van Meeuwen: 'We gaan nu hard aan de slag om de markt bewuster te maken van de voordelen van biologisch afbreekbare smeermiddelen. Want die hebben de toekomst.'

Minder oliewisselingen

Gebruikers van machines staan er volgens Rogier nog te weinig bij stil hoe belangrijk goede smeermiddelen zijn voor de bedrijfsvoering en het milieu. Nog te veel wordt gedacht aan standaard oliewisselingen om de 500 of 2000 uur, terwijl dat vandaag de dag om de 20.000 uur kan. 'In veel gevallen is ‘filled for life’ haalbaar', aldus Rogier. 'Uiteraard dient er wel te worden gezorgd voor de juiste omstandigheden.' Het creëren van die - ook financieel - belangrijke bewustwording is onderdeel van de door hem eerder genoemde toekomstfilosofie.

Minder gedoe voor de klant

Ook verhuurbedrijven zien vaker in: minder gedoe voor de klant en lagere onderhouds- en gebruikskosten”

Tijd dus om nog even terug te komen op de directe harde voordelen voor de klant. Een high performance olie of vet zorgt bijvoorbeeld voor een langere levensduur van machines omdat het beter beschermt tegen slijtage. Maximale prestaties voor de machinist en geen onverwachte stilstand. Wanneer je minder vaak van olie hoeft te wisselen, verbetert de Total Cost of Ownership en scheelt het veel tijd en gedoe. Ook verhuurbedrijven zien dat steeds vaker in: minder gedoe voor de klant en lagere onderhouds- en gebruikskosten.”

Beter voor milieu en bedrijf

We zien in de gehele samenleving dat de zorg voor het milieu belangrijker wordt en de regelgeving op dat vlak steeds strenger. Overheden willen dat we duurzamer gaan werken en onze machines daarop aanpassen. Rogier signaleert dan ook dat er in veel industrietakken een groeiende behoefte is aan biologisch afbreekbare smeermiddelen die goede prestaties bieden. Met PANOLIN kan Van Meeuwen aan die vraag voldoen.

Rogier: 'Er zijn steeds meer milieuvriendelijke producten die zelfs beter presteren dan gangbare smeermiddelen. Om klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen bij die overstap, is het essentieel om met betrouwbare lokale partners te werken. Dat is één van de redenen om samen met Van Meeuwen Lubrication de Nederlandse en Vlaamse markt te gaan bedienen.'

Kennis van de markt

Dat beide partijen gaan samenwerken leidt tot een interessante bundeling van markt- en productkennis. PANOLIN is niet alleen een full-range-aanbieder, maar wereldwijd ook één van de meest bekende merken voor bio-smeermiddelen. Speerpunten zijn geavanceerde technologie en verantwoordelijkheid nemen voor milieu en veiligheid. De belangrijkste troef van het al ruim zeventig jaar actieve Zwitserse familiebedrijf is- sinds 1983 - de high performance biologisch afbreekbare smeermiddelen (Environmentally Acceptable Lubricants - EAL's). Tim Lämmle ziet daarvoor een grote marktpotentie: “Samen met Van Meeuwen gaan we onze servicemogelijkheden upgraden en onze aanwezigheid in de markt versterken.”

Van Meeuwen Lubrication gespecialiseerd

'Het in 1934 opgerichte Van Meeuwen Lubrication heeft zich gespecialiseerd in betrouwbare en vaak op maat gemaakte smeeroplossingen, waarbij innovatie leidend is. De focus ligt op Nederland en Vlaanderen, waar het de markt wil voorzien van kennis, diensten en een breed portfolio smeermiddelen van diverse gerenommeerde merken. Dat gebeurt met een groot team van enthousiaste specialisten', aldus Rogier.

'Ons lokale team heeft heel veel expertise en kennis op het gebied van smering en de bestaande klanten van PANOLIN kunnen daar natuurlijk van meeprofiteren. Dat we dat portfolio high performance oliën en vetten mogen toevoegen aan onze bestaande merken betekent een nog breder assortiment smeermiddelen voor onze klanten. Daarnaast kunnen we met de producten en de reputatie van PANOLIN meer markten gaan aanvliegen en nog meer oplossingen op maat gaan aanbieden.'

Dit artikel is gesponsord door Van Meeuwen