Dieseko toont 'het nieuwe funderen' op Matexpo

Dieseko toont 'het nieuwe funderen' op Matexpo
Het resonator-team van Dieseko.

Dieseko Group grijpt de Matexpo aan om nieuwe producten en een nieuwe strategie te introduceren. Alles draait daarbij om het beperken van emissies, geluiden en trillingen. Met innovaties, een moderne huurvloot en predictive maintenance wil het bedrijf klanten optimaal adviseren en ontzorgen.

Innovatief funderen, trillen, drukken en tegenwoordig ook steeds vaker trillingsvrij ‘resoneren’ is waar Dieseko Group groot mee is geworden. Denk aan de trillingsarme VM/RF trilblokken, de zogenoemde Resonator voor trillingsvrij funderen en - als eerste - een stop-start-systeem voor powerpacks om brandstof te besparen wanneer dat kan.

Overheden, klanten en ook omwonenden van bouwprojecten vragen echter meer. Het bedrijf merkt dat er, vooral in de dichtbebouwde Benelux, steeds meer behoefte is aan emissievrij werken en het zoveel mogelijk beperken van impact op de omgeving. De nieuwe strategie ‘Founding the Future’ moet hier richting aan geven.

Het nieuwe funderen

Vrij vertaald staat die strategie voor ‘Het nieuwe funderen’. Funderen met gericht advies, bewustwording, met nieuwe producten en machines en met zo min mogelijk impact op de omgeving.

De keuze voor het juiste funderingsprofiel, de juiste funderingstechniek en -machine en de juiste aanpak begint bij kennis van de (onder)grond. ‘Daarom bestaat de mogelijkheid om op basis van sonderinggegevens met onze kennis en ervaring een gericht advies te geven’, zegt area manager Marion van den Akker.

Keuze voor juiste funderingsprofiel, -techniek en 'machine begint bij kennis van de (onder)grond”

‘Met dat advies kunnen klanten gericht bij ons investeren of huren zodat zij flexibel zijn en altijd het juiste materieel ter beschikking hebben’, vult haar collega Michiel Schaminée aan. Beiden halen een voorbeeld aan van een Deens natuurgebied waar heien en schadelijk trillen niet mochten maar tegelijkertijd wel veel vermogen nodig was. De PVE 90VM vibrohamer, het grootste Variabel Moment trilblok ter wereld, bleek wel geschikt. ‘Die leek aanvankelijk aan de grote kant voor dit project maar dankzij de innovatieve traploze aansturing voldeed de PVE 90VM uiteindelijk als enige’, zegt Van den Akker.

Met de Woltman-stellingen wordt nadrukkelijk gekeken naar funderingsoplossingen met boor- of druktechnieken die beide volledig trillingsvrij zijn. Naast deze boor- en drukstellingen worden bij Woltman ook de multifunctionele PDS-stellingen geproduceerd zoals de 3000PDS. Door de dubbelfunctie van hijsen en het kunnen koppelen van een makelaar maakt deze multifunctionele krachtpatser de inzet van een extra kraan overbodig. Hierdoor wordt niet alleen op kosten, maar ook op emissies en omgevingsoverlast bespaard!

Dieseko

Emissievrije verhuurvloot

Klanten ontzorgen blijkt duidelijk verweven in het DNA van Dieseko Group en haar dochterondernemingen. Op het gebied van advies én materieel. Zo investeerde het bedrijf onlangs in een uitgebreide verhuurvloot emissiearme en emissievrije powerpacks om trilblokken aan te drijven. Elk diesel aangedreven powerpack in de verhuur, van groot tot klein, is beschikbaar met een Stage V motor van Caterpillar of Volvo.

Begin 2022 komen daarnaast de eerste Elektrisch Hydraulische Power Units (EHPU) beschikbaar voor de verhuur. Mede hiervoor ging de fabrikant recent strategische samenwerkingen aan met SmartGrid clean energy storage systems, en Elma Technology, expert in elektrische aandrijf- en regeltechniek. Klanten gaan van die samenwerking onder meer profiteren door de beschikbaarheid van accupacks met vermogens tot maar liefst 1 mWh voor emissievrije energievoorziening van elektrisch-hydraulische powerunits. Over ontzorgen gesproken!

Inzicht op afstand

Nieuw is eveneens het condition monitoring system, kortweg CMS, voor monitoring van en inzicht in machines op afstand. Iets dat helemaal past bij het nieuwe funderen omdat het niet alleen inzicht geeft in de prestaties van machines en materieel, maar ook in de CO2-reductie en footprint en er is diagnose op afstand mee mogelijk. Gebruikers krijgen toegang tot een beveiligde cloudomgeving met een overzichtelijk dashboard waarop in één oogopslag duidelijk is hoe machines en mensen presteren.

Nieuw is het condition monitoring system voor monitoring van en inzicht in machines op afstand”

‘Vanzelfsprekend scholen wij het personeel van klanten in het gebruik van onze machines maar we merken dat het CMS-systeem bij hen ook bewustwording creëert’, aldus Schaminée.

Met predictive maintenance wil de fabrikant haar servicegraad verder optimaliseren. ‘We zijn al onderscheidend met onze service en dat geeft klanten vertrouwen en continuïteit. Met het CMS-systeem gaan we nog een stap verder en kunnen we ook offshore fundaties nog beter ondersteunen. Tijdens de Matexpo kunt u op stand B11 zelf zien wat CMS in combinatie met een powerpack u op kan leveren.’

Klanten een voorsprong geven

Aan alles merk je dat klanten een voorsprong geven leidend is voor de innovaties en ontwikkelingen. Met het stop-start systeem op powerpacks voor trilblokken had het bedrijf bijvoorbeeld een primeur. Gebruikers kunnen er tot 35% brandstof mee besparen zonder dat de veiligheid en betrouwbaarheid in het geding komt. Die besparing was eveneens het startsein voor de ontwikkeling van elektrische powerunits, iets waar klanten zoals vermeld vanaf begin komend jaar van kunnen profiteren. Zowel bij aanschaf als bij huur.

Marion van den Akker: ‘Wij hebben zogezegd alles in huis voor het nieuwe funderen, voor Founding the Future. Neem daarvoor zeker een kijkje bij onze aanbouwblokken dealer voor België, Tramac Benelux, en bij Dieseko Group zelf op stand B11 tijdens de Matexpo!’

Dit artikel is gesponsord door Dieseko Group.