Machinevergelijker.nl: een objectieve database voor bouwmaterieel

Hoe bepaal jij je keuze voor een nieuwe machine? Download je brochures, sla je ze op én maak je vervolgens zelf het vergelijk? Dat is niet meer nodig. De nieuwe online Machinevergelijker.nl – die op 26 januari is gelanceerd – biedt overzicht. Altijd actueel en handig voor iedereen die zich oriënteert op de aanschaf van een nieuw bouwmaterieel.

Machinevergelijker.nl is een initiatief van BouwMachines en warm ontvangen door bijna alle importeurs en leveranciers. Zij voorzagen de site van data zodat onafhankelijke en objectieve informatie altijd voor handen is. Er wordt geen waardeoordeel gegeven; machines worden op basis van technische gegevens vergeleken.

Drie types machines op Machinevergelijker.nl

Op dit moment bevat de site vier categorieën. Drie daarvan zijn gebaseerd op het type machine: mobiele graafmachines, rupsgraafmachines en wielladers. De vierde categorie omvat alle emissievrije machines en wordt gesynchroniseerd met de lijst emissieloze machines van BMWT. De verwachting is dat deze lijst snel wordt uitgebreid, omdat de ontwikkelingen in deze nieuwe markt snel gaan. Zowel bij kleine als grote machines. Het overzicht van Machinevergelijker.nl voorziet zo ook in de duidelijke behoefte om de CO2-uitstoot te beperken.

Meest gangbare machines

De Machinevergelijker is nieuw en start met de meest gangbare machines. Doel is om het actuele machine-aanbod te verzamelen van alle aanbieders en alle technische specificaties per machine in kaart te brengen. Van alle types machines is al een ruim aanbod opgenomen. Rupsgraafmachines en wielladers zijn goed vertegenwoordigd met respectievelijk 310 en 253 machines.

Daarnaast wordt Machinevergelijker.nl verder uitgebreid de komende jaren met andere typen veel voorkomende bouwmachines.

Voor tips, feedback en aanvullingen, neem contact op met de redactie: machinevergelijker@vakmedianet.nl.