Digital Construction Works: wereldwijd team van digitale bouwexperts

Digital Construction Works: wereldwijd team van digitale bouwexperts
Digital Construction Works biedt diensten voor digitale automatisering, integratie en “twinning” om organisaties te helpen de potentiële mogelijkheden van constructioneering optimaal te benutten voor industrialisatie van de bouw.

Bentley Systems en Topcon Positioning Systems hebben aangekondigd dat binnen hun nieuwe bedrijf - Digital Construction Works - een wereldwijd team van digitale bouwexperts klaar staat.

Bentley Systems is de toonaangevende wereldwijde provider van veelomvattende softwarediensten en clouddiensten op het gebied van digital twins waarmee het ontwerp, de bouw en operaties van infrastructuur worden verbeterd.

Portfolio

Topcon Positioning Systems is een wereldleider op het gebied van positioneringstechnologie voor de landmetings- en bouwindustrie. Digital Construction Works biedt diensten voor automatisering, integratie en 'twinning' vanuit een portfolio met toepassingsspecifieke software- en clouddiensten – van Topcon, Bentley en andere softwareleveranciers – om de potentiële mogelijkheden van Constructioneering optimaal te benutten voor industrialisatie van de bouw.

Krachten gebundeld

Bentley Systems en Topcon hebben in 2016 de krachten gebundeld voor de gezamenlijke ontwikkeling van een verbeterde integratie tussen hun clouddiensten MAGNET en ProjectWise, zodat de workflows van engineering en bouw konden worden geïntegreerd om de kwaliteit en prestatie van projecten te verbeteren. Sindsdien hebben Bentley en Topcon voortdurend nieuwe 4D-innovaties geïntroduceerd op het gebied van landmeting, realiteitsmodellering, planning en logistiek, werkpakketten, machinebesturing en trapsgewijze garanties voor bouwprojecten.

In 2017 hebben zij gezamenlijk Constructioneering Academies geopend, onder meer in 'sandbox'-faciliteiten van Topcon over de gehele wereld, zodat bouwprofessionals uit de eerste hand kennis kunnen maken met nieuwe digitale werkmethoden.

Constructioneering-aanbod

In 2018 namen de bedrijven de producten SYNCHRO van Bentley en ClearEdge3D van Topcon op in het constructioneering-aanbod. Het is nu de taak van Digital Construction Works om hun experts te integreren in de grote projectteams van bouwers, zodat constructioneering-processen worden bevorderd en geoptimaliseerd om zo betere ontwerp-bouwresultaten te realiseren.

Digital Construction Works verbindt en automatiseert via zijn digitale integratiediensten bestaande processen van bouwers met constructioneering en kan in de complete projectportefeuille van de bouwer daarmee de beste projecten beter maken en deze digitale werkstromen ook institutionaliseren. Tegelijkertijd zullen Bentley Systems en Topcon worden geholpen prioriteiten te stellen ten aanzien van ontwikkelingsinvesteringen in constructioneering-software op basis van de ervaringen die zijn opgedaan met Digital Construction Works.

Digital Construction Works wordt geleid door CEO Ted Lamboo, voorheen senior vicepresident van strategische partnerschappen voor Bentley Systems, en COO Jason Hallett, voorheen vicepresident van digitale bouw en bedrijfsontwikkeling voor Topcon.

Grote projecten

Greg Bentley, CEO van Bentley Systems: 'Toen Topcon en wij de mogelijkheid zagen om door middel van constructioneering eindelijk de levering van grote projecten te industrialiseren, hebben wij ons ertoe verbonden om de softwarevereisten voor onze rekening te nemen. Met onze nieuwe softwaremogelijkheden worden digital twins in de bouw inderdaad mogelijk, met een samenvloeiing van digitale context, digitale componenten en digitale chronologie. Wat nog moet gebeuren om infrastructurele werken digitaal te maken, is dat de mensen en processen van bouwers de technologie moeten benutten.'

'Topcon en wij hebben hieraan nu allebei een groot aantal van onze beste mensen toegewezen, professionals die ervaring hebben in zowel de bouw als software en die schouder aan schouder zullen werken als virtuele bouwvakkers om de vereiste digitale integratie op innovatieve wijze naar een hoger plan te tillen. De joint venture Digital Construction Works wordt volledig ondersteund door het management en kapitaal van onze beide bedrijven, wat deze oplossing nóg sterker maakt om alle potentiële mogelijkheden op het gebied van constructioneering optimaal te benutten zodat de infrastructuurkloof in de wereld kan worden gedicht.'

Sluit aan bij focus

Ray O’Connor, president en CEO van Topcon Positioning Systems: 'Wat Topcon en Bentley Systems in de afgelopen jaren op de rails hebben gezet, is gedaan vanuit de gedachte dat denkwijzen en processen op een andere manier moeten kijken naar bouw, en die samenwerking heeft geleid tot de ontwikkeling van deze joint venture.'

'De oprichting van Digital Construction Works sluit perfect aan bij onze focus die erop is gericht om door middel van technologische innovaties de industrie te helpen voldoen aan de eisen die worden gesteld aan de infrastructuur. Via de nieuwe organisatie krijgen bedrijven de mogelijkheid om hardware- en softwaremogelijkheden te integreren waarmee zij nieuwe technologie sneller en efficiënter kunnen inzetten om snellere verbeteringen in de productiviteit te realiseren. Met op maat gemaakte diensten die tegemoetkomen aan de individuele behoeften van een organisatie kunnen de algemene acceptatie en technologische verbeteringen sneller en gemakkelijker worden gerealiseerd. Wij kijken er naar uit om samen Bentley Systems de industrie verder op weg te helpen.'

Dit artikel is gesponsord door Topcon / zie ook partnerdossier.