Volvo

Welke Volvo selecteer je voor jouw inzet? Deze vraag kun je beter beantwoorden dankzij de onafhankelijke informatie die de redactie van BouwMachines heeft verzameld op deze site. Snel en simpel vergelijken tussen Volvo en verschillende andere merken en beschikbare machines, hier kan het. Zo kun je weloverwogen beslissen of je wel of niet een Volvo machine koopt.

Alle info over Volvo bouwmachines
Doe jouw voordeel met nieuws, video’s en reportages over Volvo machines op deze site, zorgvuldig samengesteld door de redactie van BouwMachines. Zeer nuttig voor jouw selectie zijn de resultaten van de onafhankelijke praktijktesten en metingen die wij hebben uitgevoerd. Deze informatie helpt jou bij het bepalen welke machine het beste bij jouw inzet en wensen past.

Het aanbod van Volvo bestaat onder meer uit:

  • graafmachines
  • dumpers
  • knikdumpers
  • wielladers
  • schrankladers

Volvo Construction Equipment: sinds 1832
De naam Volvo is uiteraard bekend van hun auto’s en vrachtauto’s, maar ook op het gebied van bouwmachines is het Zweedse bedrijf al jaren actief onder de naam Volvo Construction Equipment (Volvo CE). De oorsprong ligt in 1832, toen Johan Theofron Munktell begon met het maken van machines voor de mechanische industrie. Ruim 100 jaar later, in 1950, werd de machinebouwer onderdeel van Volvo. In 1990 werd de Volvo Compact-lijn geïntroduceerd, die vandaag nog steeds actief is. Voor Nederland is SMT de importeur en leverancier van Volvo.

Is een Volvo machine voor je de juiste keuze?
Wil je materieel van Volvo kopen, of machines van Volvo vergelijken met elkaar, klik dan door. Je kunt dan beslissen of een bouwmachine van Volvo voor je de juiste keuze is. Dit is ongeacht de vraag of je zou kiezen voor het kopen of huren van een machine van Volvo.

Wat je hier vindt, zijn alle denkbare bijzonderheden over de machines van Volvo. Wat kunnen ze, waar zijn ze goed in, hoe presteren ze, en wat vinden gebruikers ervan?