Takeuchi zet vizier op nieuwe binnendraaiers

Takeuchi zet vizier op nieuwe binnendraaiers
De TB325R heeft nauwelijks overhang (minder dan 5 procent) en is daardoor zeer flexibel inzetbaar in kleine en smalle ruimtes.

Takeuchi heeft het vizier gezet op de ontwikkeling van nieuwe (semi-) binnendraaiers. Onlangs zijn de semi-binnendraaier TB217R en de binnendraaier TB257FR aan het assortiment toegevoegd. En binnenkort wordt er een gloednieuw type op de markt gebracht: de TB325R.

Bij een reguliere binnendraaier is de ruimte in de cabine vaak beperkt waardoor het werkcomfort van de machinist ook wat wordt beperkt. Ergonomie en comfort staan bij Takeuchi erg hoog in het vaandel. Bij de ontwikkeling van de nieuwe binnendraaiers is er gekeken hoe het binnendraaier-concept doorontwikkeld kon worden zónder concessies te doen aan comfort voor de machinist.

En dit is gelukt! De nieuwe en toekomstige binnendraaiers zijn allemaal voorzien van een ruime, ergonomische cabine.

Takeuchi
Door de slimme constructie heeft deze binnendraaier een graafbereik van nagenoeg 4,5 meter.

Optimaal bedieningscomfort bij Takeuchi

De TB257FR is de opvolger van het succesvolle model TB153FR. Deze 5,7 tons machine beschikt over offset-boom-technologie waardoor je de volledige giek zijdelings naar rechts kan bewegen en de giek naar achteren kunt brengen (naast de cabine). Verder is de machine op meerdere punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger:

  • De TB257FR is voorzien van een zéér ruime cabine die een stuk breder en langer is dan die van zijn voorganger. Hierdoor ervaart de machinist meer werkcomfort.
  • Doordat de kiepcabine drie graden meer kantelbaar is dan voorheen, is er een nog betere toegang tot de service componenten ontstaan.
  • Het display is groter (5,7 inch) en moderner gemaakt. Ook kun je de liters instellen van de eerste en tweede hydraulische functie.
  • De trekkracht is ten opzichte van de TB153FR met 19 procent verhoogd, hierdoor is de toegankelijkheid tot moeilijk bereikbare terreinen duidelijk groter.

Enorm graafbereik en ideaal transportgewicht

De TB325R is de nieuwste binnendraaier in het assortiment van Takeuchi, hij kenmerkt zich door een enorm graafbereik en een ideaal transportgewicht. Hij is qua klasse gelijk aan de zeer populaire TB225 en heeft ook het perfecte gewicht om hem makkelijk te vervoeren op een aanhanger.

Maar op welke punten onderscheidt deze machine zich dan?

De TB257FR van Takeuchi is de opvolger van het succesvolle model TB153FR.
De TB257FR is de opvolger van het succesvolle model van Takeuchi, de TB153FR.
  • Ten eerste is het een échte binnendraaier. De TB325R heeft nauwelijks overhang (minder dan 5 procent) en is daardoor zeer flexibel inzetbaar in kleine en smalle ruimtes.
  • Door de slimme constructie heeft deze binnendraaier een ontzettend groot graafbereik van nagenoeg 4,5 meter en een graafdiepte van meer dan 2,5 meter.
  • De minigraver is standaard voorzien van drie hydraulische extra functies, daardoor is het een echte werktuigdrager. Van de eerste en tweede extra hydraulische functie is de olie flow instelbaar vanuit de cabine.
  • Er is een uitstekende toegankelijkheid tot alle servicepunten. Dit is vrij uitzonderlijk voor een binnendraaier.

Heb je interesse in deze types? Bekijk ze dan eens online. Uiteraard is het ook mogelijk een demo-afspraak in te plannen.

Dit artikel is gesponsord door Takeuchi Benelux