Vraag naar machines keldert als gevolg van Corona-crisis: JCB legt productie stil

Vraag naar machines keldert als gevolg van Corona-crisis: JCB legt productie stil

JCB heeft op donderdag 19 maart de productie stilgelegd in alle productievestigingen in het Verenigd Koninkrijk. Als gevolg van de pandemie van het Corona-virus is de vraag naar machines drastisch afgenomen.

De Engelse machinebouwer stopt de productie in ieder geval tot eind volgende week in de negen productievestigingen in het Verenigd Koninkrijk. JCB heeft nog geen beslissing genomen over de daaropvolgende periode vanaf 30 maart.

‘Deze maatregelen zijn ongekend in de geschiedenis van JCB, maar zijn absoluut noodzakelijk om het bedrijf te beschermen’, aldus JCB CEO Graeme Macdonald. ‘JCB exporteert wereldwijd en de vraag naar onze producten is wereldwijd sterk gedaald door het annuleren van orders en uitstellen van leveringen. Dit is niet enkel een Brits gegeven, maar wereldwijd en met de lockdown van landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië, zijn deze sleutelmarkten voor constructiemachines verdwenen.’

Vorige maand stopte de vestiging van JCB in Pudong, nabij Shanghai, de productie naar aanleiding van de impact van de pandemie. Die fabriek is inmiddels weer volledig operationeel.

Ook Manitou heeft deuren inmiddels gesloten vanwege Corona

Manitou, de Franse producent van verreikers en ruwterreintrucks, heeft vanaf 17 maart alle activiteiten in Frankrijk gestaakt, tot in ieder geval 31 maart 2020. Het bedrijf kwam tot dit besluit nadat talrijke partners, leveranciers en klanten aankondigden de deuren te sluiten. Manitou geeft in een verklaring aan nog niet te kunnen inschatten wat de impact van de Corona-crisis zal zijn op de jaarcijfers.