GP Equipment ontvangt je met open armen in een nieuw pand

GP Equipment ontvangt je met open armen in een nieuw pand
Het nieuwe pand aan de Graafschap Hornelaan in Weert. De fraai uitgevoerde en 8000 m2 grote nieuwbouw omvat een kantoor, twee grote magazijnen, een productiewerkplaats en een revisiewerkplaats die speciaal is bedoeld om snel en efficiënt klantorders te verwerken.

Tijdens de Open Dagen op vrijdag 12 en zaterdag 13 april laat GP Equipment graag zien wat het allemaal in huis heeft. Bezoekers zullen hun ogen uitkijken in het onlangs in gebruik genomen nieuwe pand aan de Graafschap Hornelaan in Weert. De fraai uitgevoerde en 8000 m2 grote nieuwbouw omvat een kantoor, twee grote magazijnen, een productiewerkplaats en een revisiewerkplaats die speciaal is bedoeld om snel en efficiënt klantorders te verwerken.

Guus van der Paalen, directeur van GP Equipment, zag het al voor zich bij de fusie met HTS Rubbertracks in 2021: “Twee kantoren, twee magazijnen, een dubbel aantal heftrucks. Ik had al snel in de gaten dat dit niet ging werken.” De reden was simpel: beide locaties lagen zo’n anderhalve kilometer uit elkaar en in beide gevallen was uitbreiding niet mogelijk. Conclusie: tijd voor een ambitieuze, toekomstbestendige en schaalvergrotende nieuwbouw. Die staat op een fraaie zichtlocatie langs snelweg A2 en is eveneens goed bereikbaar via afslag Nederweert. Wel moeten de bezoekers nu de andere kant op rijden….

Ruim veertig jaar aan kennis en ervaring

GP Equipment is nog een vrij jong bedrijf. Het werd in 2007 opgericht en groeide uit tot producent en specialist in aanbouwdelen voor met name graafmachines. Jong wil niet zeggen onervaren. Het team van circa 25 medewerkers kan beschikken over ruim veertig jaar aan kennis en ervaring in deze specialistische markt. Die omvat voornamelijk de Benelux-landen en directe buurlanden Frankrijk en Duitsland. Daarnaast worden producten over de gehele wereld verzonden. Niet alleen de eigen producten overigens. Sterk punt van GP Equipment is ook de samenwerking met vooraanstaande merken als Zijtveld (levert sloop- en sorteergrijpers), het van de kantelmotoren bekende Rädlinger, de baktanden van ESCO en – speerpunt - de rijwerkonderdelen van ITM.

Op de 6000 palletplaatsen in het grote magazijn liggen veel halffabricaten te wachten tot ze naar wens van klanten op een specifieke manier worden afgebouwd.
Op de 6000 palletplaatsen in het grote magazijn liggen veel halffabricaten te wachten tot ze naar wens van klanten op een specifieke manier worden afgebouwd.

Brede range producten

GP Equipment is de producent van een breed scala aan producten voor met name graafmachines. Dat loopt van allerlei soorten en maten bakken met S- of CW-ophanging tot snelwissels en grijpers, maar ook rippertanden, kantelkoppen, palletframes, enzovoort. Op de 6000 palletplaatsen in het grote magazijn liggen veel halffabricaten te wachten tot ze naar wens van klanten op een specifieke manier worden afgebouwd. Een vijftal engineers op de eigen R&D-afdeling vertaalt alle klantwensen en eisen naar een passend eindproduct. Over de snelwissels vertelt Guus: “De meest gangbare modellen (CW00 tot CW40) zijn bij ons te bestellen in een viertal varianten: mechanisch (MCW) en met spindel (DCW), hydraulisch (HCW) en semiautomatisch (SACW alleen de CW00 en CW05). Bijpassende kantelstukken hebben we voor machines van 0,5 tot 32 ton.”

Kwaliteit tegen een scherpe prijs

De voorkeuren van Nederlandse machinisten zijn een verhaal apart. Guus noemt ze terecht “de meest kritische ter wereld” en ziet dat tegelijkertijd als een compliment. Want Nederlandse machinisten willen snel en efficiënt kunnen werken en het liefst op een vertrouwde manier.

Die trouwe klantenkring bestaat voornamelijk uit importeurs en dealers van een breed scala aan bekende merken. Die trouw is niet vanzelf gekomen, maar te danken aan de waarden waar GP Equipment voor staat. “Wij leveren kwaliteit tegen een scherpe prijs. Omdat we de lat zeer hoog leggen in ons streven naar een maximale kwaliteit hebben we nauwelijks terugroeporders, garantieclaims en dergelijke. Alles wordt door ons dubbel gecheckt, om te beginnen tijdens het productieproces in onze productiewerkplaats en vervolgens bij de aflevering van het gerede product,” aldus Guus.

Een vijftal engineers op de eigen R&D-afdeling vertaalt alle klantwensen en eisen naar een passend eindproduct.
Een vijftal engineers op de eigen R&D-afdeling vertaalt alle klantwensen en eisen naar een passend eindproduct.

Stimulans om verder te groeien

Tijdens de open dagen op 12 en 13 april (van 10.00 tot 17.00 uur) laat het team van GP Equipment graag zien hoe ambitieus het de toekomst tegemoet gaat. Het nieuwe pand aan de Graafschap Hornelaan 210 in Weert moet een one-stop-shop worden met het accent op slijtdelen voor grondverzetmachines. Daarbij zal ook de vernieuwde website een belangrijke rol spelen. Klanten kunnen er niet alleen bestellingen plaatsen. maar ook producten naar eigen inzicht configureren. Guus: “Ook in onze branche is online verkopen niet meer weg te denken en wij groeien daar graag in mee.”

De beide magazijnen in het nieuwe pand onderstrepen de gewenste stroomlijning van de dienstverlening, want er ligt een grote en snel te leveren voorraad aan rubbertracks en allerhande rijwerkonderdelen. Van alle bekende merken en typen graafmachine vindt de klant er rijmotoren en kettingen, bussen en pennen, bouten en moeren, sprockets, onder- en bovenrollen, spanwielen en rijplaten. Voor een totale revisie van onderwagens is er een aparte werkplaats in het nieuwe pand. Het 2 hectare grote terrein biedt volop ruimte voor machines en er is zelfs een aparte wasplaats voor ze ingericht.

Dit artikel is gesponsord door GP Equipment.