Bezoek de BouwMachines Kennisdag op 15 maart op het Bouw & Infrapark in Harderwijk

Bezoek de BouwMachines Kennisdag op 15 maart op het Bouw & Infrapark in Harderwijk

Nu de Coronamaatregelen nagenoeg allemaal worden losgelaten, staat vast dat de BouwMachines Kennisdag in de oorspronkelijke opzet kan doorgaan. De zesde editie van de BouwMachines Kennisdag staat in het teken van ‘Praktisch Innoveren’ en wordt gehouden op 15 maart op het Bouw & Infrapark in Harderwijk

Bezoek de BouwMachines Kennisdag op 15 maart op het Bouw & Infrapark in Harderwijk
De BouwMachines Kennisdag biedt volop gelegenheid tot netwerken en kennis en ervaring uit te wisselen. (Foto: Koos Groenewold)

In het najaar van 2021 moest op grond van de Coronamaatregelen worden besloten de BouwMachines Kennisdag uit te stellen naar maart 2022. Met de aangekondigde versoepelingen is het nu zeker: de Kennisdag gaat door. De materieelsector ontmoet elkaar op 15 maart zonder restricties op het Bouw & Infrapark in Harderwijk om bij te praten en kennis op te doen.

Duurzaamheidsdoelen realiseren

Praktisch Innoveren is het thema van de BouwMachines Kennisdag, georganiseerd samen met BMWT en Bouwend Nederland. Innoveren is misschien wel de belangrijkste opgave voor de komende jaren om duurzaamheidsdoelen te realiseren. Tal van sprekers uit het veld delen hun kennis en visie.

Daaronder zijn Harry Hertsenberg, voorzitter KOMAT en directeur Infra Van Werven, Chris Huijboom, HAN Automotive Research en Valentijn Holewijn, Projectmanager Schoon en Emissieloos Bouwen bij Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Kennissessies worden verzorgd door BMWT, Urban Mobility Systems (UMS), De Groene Koers, Tobroco-Giant en Rabo Electric. Verder is er volop gelegenheid om de informatiestands te bezoeken.

Praktijkcasus Otterland

Nieuw is de praktijkcasus Otterland. Twee teams presenteren hun aanbestedingsplannen voor Otterland. Op deze fictieve locatie wordt (volledig) emissievrij gewerkt. Een jury beoordeelt de plannen op duurzaam aanbesteden, inkopen en emissieloos werken.

Bekijk het volledige programma van de BouwMachines Kennisdag.