BouwMachines Kennisdag: kan jij Otterland emissievrij realiseren?

BouwMachines Kennisdag: kan jij Otterland emissievrij realiseren?

Goed nieuws! De BouwMachines Kennisdag 2021 gaat dit jaar weer fysiek plaatsvinden bij Bouw & Infra Park in Harderwijk. De BouwMachines Kennisdag staat dit jaar voor een deel in het teken van de casus Otterland. Op deze fictieve locatie wordt (volledig) emissievrij gewerkt. En we nodigen jou uit om hierover mee te denken!

BouwMachines Kennisdag: kan jij Otterland emissievrij realiseren?
Beeld: Douwe Strating (Nul Architecten)

De BouwMachines Kennisdag 2022 gaat dit jaar weer fysiek plaatsvinden bij Bouw & Infra Park in Harderwijk. Hierbij hanteren wij uiteraard de maatregelen vanuit het RIVM rondom corona.

We hebben niet stil gezeten de afgelopen tijd en hebben samen met onze partner BMWT en adviserend orgaan Bouwend Nederland gekeken hoe we onze mooie sector met inspirerende kennis kunnen voeden. Het is ons gelukt. We hebben een innovatief idee, waar jij zeker je voordeel mee zult doen.

Volledig emissievrij werken

De BouwMachines Kennisdag staat dit jaar voor een deel in het teken van de casus Otterland. Op deze fictieve locatie wordt (volledig) emissievrij gewerkt. En we nodigen jou uit om hierover mee te denken! Welke mogelijkheden zijn er? Maar ook: wat zijn de knelpunten? Er is namelijk nog geen GWW-aannemer die uitsluitend emissievrije machines heeft staan. En toch vragen steeds meer opdrachtgevers om de uitstoot tot een minimum te beperken.

Dat was de aanleiding voor De Groene Koers en BouwMachines om de handen ineen te slaan en onze achterban uit te dagen: Lukt het jou om Otterland emissievrij te realiseren? Lees gauw verder…Tijdens de BouwMachines Kennisdag op 15 maart aanstaande willen we als sector laten zien waar we voor staan, door vakmensen de gelegenheid te geven hun kennis te delen. Met elkaar, maar ook met de aanwezigen en met instanties die verantwoordelijk zijn voor de uitvraag van GWW-projecten. Otterland is daarvoor de basis.

Otterland

De BouwMachines Kennisdag staat dit jaar voor een deel in het teken van de casus Otterland. Op deze fictieve locatie wordt (volledig) emissievrij gewerkt. Zoals gezegd kan je Otterland niet googlen; het bestaat niet. Otterland is een fictief project waar gebouwd gaat worden. In het gebied komt een bezoekerscentrum en wordt een oude steenfabriek getransformeerd. Er zijn nieuwe wegen, voetpaden, parkeerplaatsen en bruggen nodig. Langs de waterkant zullen werkzaamheden plaatsvinden en het groen heeft aandacht nodig. Kortom: er zijn veel soorten machines nodig om de klus te klaren. En bovendien heeft de gemeente grote ambities als het gaat om emissievrij werken.

Zet je in voor een emissievrij Otterland!

De bedoeling is dat drie teams inschrijven op de ‘aanbesteding Otterland’. Voor deze teams nodigen we jou uit. Wil jij jouw kennis delen op het gebied van emissieloos werken, duurzaam aanbesteden en inkopen? Wij verwelkomen je graag in een van de teams.

De inschrijving is overigens niet vrijblijvend. Ondanks dat Otterland een spelvorm is, willen we namelijk met zijn allen iets bereiken. We willen tonen waar we als branche toe in staat zijn en een rapportage maken die als leidraad dient voor een reëler aanbestedingsbeleid. Dat betekent dat we serieuze feedback verwachten en goed onderbouwde inschrijvingen.

Samenstelling teams

Net als bij echte aanbestedingen is de input van mensen met diverse functies belangrijk. Daarom nodigen we mensen uit die ieder vanuit hun eigen kennis input voor Otterland willen leveren. Dat kunnen machinisten zijn, planners, inkopers, directieleden, duurzaamheidsmanagers, etc. Heb jij een visie of kennis opgebouwd op het terrein van aanbestedingen of emissievrij werken, dan nodigen we je van harte uit als deelnemer. De teams stellen wij samen.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 1 september via de site van de Groene Koers via dezelink.