Equippo: (R)evolutie in de Markt voor Gebruikte Bouwmachines

Equippo: (R)evolutie in de Markt voor Gebruikte Bouwmachines

Wanneer je op zoek bent naar gebruikt bouwmaterieel wil je dit het liefst zien, aanraken en natuurlijk proberen. Maar wat als dé machine die je zoekt helemaal aan de andere kant van de wereld staat? Dan is zien, aanraken en proberen niet écht een optie. De Zwitsers Michael Rohmeder en Philipp Knobel bedachten een oplossing voor het mondiaal kopen en verkopen van machines en startten in 2014 met Equippo. Deze online machine-marktplaats blijkt een regelrechte hit.

Sponsored content door Equippo

Vier jaar na de start verbindt Equippo kopers en verkopers voor gebruikte bouwmachines in tientallen landen over de hele wereld. Het bedrijf verscheept steeds meer bouwmachines van het ene naar het andere continent en snoept zo meer en meer marktaandeel van de ruim 300 miljard dollar grote wereldmarkt voor gebruikt bouwmaterieel af. Waarom Equippo als startup zo succesvol groeit? Het antwoord schuilt in de voor de branche compleet nieuwe werkwijze van het bedrijf: de handel is compleet gedigitaliseerd en doorzichtig, alle machines zijn geïnspecteerd, worden geleverd en beschermd door een niet-goed-geld-terug garantie.

Zo werkt het

Bedrijven die – waar ook ter wereld – een machine willen verkopen, bieden deze bij Equippo aan. Dat kan online, maar ook met een belletje naar de vestiging in het eigen land. Als verkoper kun je vervolgens kiezen uit verschillende pakketten voor extra service en diensten. Welk pakket de verkoper ook kiest, de werkwijze is altijd open en transparant.
Volgende stap is een gedetailleerde inspectie van de machine door een gerenommeerde, onafhankelijke machine-specialist. Deze inspectie is de kern in het verkooptraject; op basis hiervan krijgt de toekomstige koper zekerheid over de kwaliteit van de machine. Samen met de verkoper bepaalt de specialist daarnaast de minimum-verkoopprijs. De opbrengst van de machine is nadrukkelijk een minimum. Levert de machine straks meer op, dan deelt Equippo de winst namelijk met de verkoper.

Wereldwijd te koop

Op www.equippo.com en via wereldwijde en lokale kanalen wordt de machine vervolgens te koop aangeboden. Kopers die interesse hebben in de machine kunnen het inspectierapport downloaden en krijgen zo een perfect en meer dan uitgebreid beeld van de kwaliteit van de machine. Eventueel kan een koper ook contact zoeken met de specialisten van Equippo voor meer informatie over de machine. Het inspectierapport geeft de koper vaak meer zekerheid over de technische staat van de machine dan zelf de machine bekijken.
Gaat de koper over tot de online aankoop van de machine, dan haalt Equippo deze bij de verkoper op, wordt de verkoper betaald en de machine op transport gezet naar de koper. De transport-, export- en douanekosten zijn in de koopprijs verwerkt; de koper komt dus nooit voor verrassingen te staan.

Interessante plussen

Verkopen via Equippo heeft voor zowel verkoper als koper grote voordelen boven de traditionele verkoop via tussenhandelaren. Allereerst is de markt vele malen groter, omdat via het internet de hele wereld wordt bereikt. Daarnaast is voor de verkoper de opbrengstprijs van de machine flink hoger en voor de koper de kostprijs flink lager; tussen verkoper en koper zitten namelijk geen tussenhandelaren die marge opslokken.
Verder voordeel is dat de machine bij de verkoper tot de dag van aflevering in bedrijf blijft. Ze hoeft niet bij een handelaar ‘gestald’ te worden. Kopers ervaren verder als grote voordeel dat ze dankzij het inspectierapport heel veel zekerheid over de kwaliteit van de machine hebben. Voor kopers uit specifieke landen in Afrika heeft kopen via Equippo als grote voordeel dat ze nu machines kunnen kopen, die anders onbereikbaar zijn; ze kunnen namelijk geen visum krijgen om in bijvoorbeeld Europa een gebruikte graafmachine te bekijken.
Zekerheid is een belangrijke kernwaarde voor Equippo. Naast het inspectierapport biedt ook de niet-goed-geld-terug garantie van Equippo zekerheid. Voldoet de machine niet, dan haalt Equippo hem weer kosteloos op.

Gratis taxatie

In ons land is Equippo sinds 2016 actief met een vestiging in Rotterdam. Nederlandse bedrijven kopen specifieke machines via de online machine-marktplaats, maar het zijn vooral de verkopers van gebruikt materieel. Bedrijven waarderen de goede prijs die Equippo biedt, de zekerheid die ze krijgen en het gemak dat ze ervaren bij de verkoop. Equippo regelt alles tot in detail. Benieuwd naar de plussen van Equippo en de hogere waarde van uw machine? Laat deze dan gratis en vrijblijvend taxeren. U kunt ook direct contact opnemen met ons kantoor in Rotterdam via telefoon +31 (0)10 808 12 15.