nieuws

Boskalis bespaart 80% brandstof met Mini-SunBox bij bouwketen

Ondernemen

Boskalis bespaart 80% brandstof met Mini-SunBox bij bouwketen

Boskalis heeft in de afgelopen 5 jaar het oevergebied van de Waal bij Afferden, Deest en Druten ingrijpend aangepakt. In de laatste fase, nu het water van de Waal de vrije loop krijgt, zijn de bouwketen van de medewerkers afhankelijk van mobiele stroom. Boskalis koos voor de Mini-Sunbox van Bredenoord. Het levert Boskalis een brandstofbesparing op van ruim 80%.

‘Bij een groen project hoort ook groene stroom’, aldus hoofduitvoerder Joost van der Linde. ‘De Mini-SunBox van Bredenoord was met de makkelijke montage en snelle levering de ideale oplossing.’ De Mini-Sunbox verzorgt de energie voor de kantine, kantoren en de Bouwatch beveiligingscamera’s.  

Dankzij Mini-Sunbox bij zon energieneutraal 

Mini-SunBox Bredenoord‘De twistlock-bevestiging van de zonnepanelen is voor ons ideaal. Daarmee zet je ze gemakkelijk vast op een 20ft-container, en die hebben we altijd wel staan bij een project’, vertelt Van der Linde. De snelle levering gaf daarna de doorslag. ‘De resterende projecttijd wilde ik zo goed mogelijk benutten, dan wil je geen weken wachten op een installatie.’ 

Van der Linde is enthousiast over de Mini-Sunbox. ‘In zonnige weken slaat het aggregaat maar heel af en toe kort aan, we draaien vrijwel helemaal op zonne-energie. Tot nu toe hebben we gemiddeld ruim 80% brandstof bespaard.’ 

Oplaadpaal als extra service

Bij de bouwketen staat ook de Bredenoord-oplaadpaal voor elektrische auto’s.  Joost van der Linde: ‘Dat is vooral service voor onze opdrachtgever en leveranciers. Zij rijden vaak met elektrische wagens. Ook heeft het een signaalfunctie voor Boskalis zelf. Wij gaan steeds meer elektrisch rijden, zo kun je laten zien dat je dan ook op bouwplaatsen zonder vaste stroomaansluiting prima kunt werken en tussentijds je auto op kunt laden. Mensen gaan er zo meer over nadenken.’

‘Duurzaamheid op de bouwplaats kan simpel zijn’

Het elektrisch rijden is maar een van de duurzame maatregelen bij Boskalis. ‘We werken bijvoorbeeld hard aan een duurzame bouwkeet en nemen alle werkwijzen onder de loep. Ik zet me daar ook voor in’, zegt Van der Linde.  ‘Wat me opvalt, is dat duurzaam werken soms ingewikkeld lijkt met alle techniek die daarbij komt kijken. Dan heb je de neiging lang te blijven praten voor je het aandurft. De Mini-SunBox laat zien dat duurzaamheid op een bouwplaats best simpel kan zijn en werkt.’

 

Reageer op dit artikel