nieuws

VolkerWessels winstgevender door focus op kleine en middelgrote projecten

Ondernemen

VolkerWessels heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een brutowinstmarge behaald van 3,9 procent. De hogere bouwkosten drukken steeds minder op het resultaat.

VolkerWessels winstgevender door focus op kleine en middelgrote projecten
VolkerWessels

Dat blijkt uit een trading update van het bedrijf. De marge is 0,3 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Over heel 2016 haalde VolkerWessels een brutowinstmarge van 4,6 procent. De omzet bleef stabiel  op 4 miljard euro. Het orderboek groeide met ruim 800 miljoen euro naar 8,3 miljard euro.

Volgens bestuursvoorzitter Jan de Ruiter is de winstgevendheid verbeterd door de focus op kleine en middelgrote projecten. Maar ook het betere economische klimaat draagt een steentje bij. VolkerWessels haalde in het eerste half jaar van 2017 ruim driekwart van de omzet uit kleinere projecten.

Hoge bouwkosten drukken minder op resultaat

De hogere verkoopprijzen van nieuwbouwwoningen en ander vastgoed worden deels tenietgedaan door de gestegen bouwkosten. Bij nieuwe contracten is de verhouding tussen de de prijzen en de kosten volgens De Ruiter gezonder. Dat komt vooral door de hogere prijzen die VolkerWessels zelf kan vragen.

VolkerWessels verkocht in de eerste drie kwartalen 2428 woningen, 37 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De inframarkt verbeterde licht.

De VolkerWessels-ondernemingen in Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland voldeden aan de verwachtingen en droegen bij aan het positieve EBITDA-resultaat.

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel