nieuws

Ballast Nedam waagt zich aan windmolens

Ondernemen

Bouwbedrijf Ballast Nedam gaat zich richten op de markt van duurzame energie. Het bedrijf gaat zijn kennis en kunde onder meer inzetten voor de bouw van windmolens op zee.

Ballast Nedam waagt zich aan windmolens

De stap van Ballast Nedam om in windmolens te stappen is opmerkelijk. Twee jaar geleden deed het bedrijf juist een deel van de offshoreactiviteiten van de hand. Baggeraar Van Oord nam die divisie destijds over.

Ballast Nedam Renewables gaat windmolens bouwen

Voor de duurzame tak richt de onderneming de divisie Ballast Nedam Renewables op. Daarbij zal het bedrijf zich ook wagen aan wind- en zonneparken op land. Financiële details over de plannen werden niet gemeld.

Volgens directeur Arno Uiterweerd was Ballast 25 jaar geleden verantwoordelijk voor de komst van het eerste windpark op zee in Nederland. Hij noemt de ervaring die het bedrijf heeft met de installatie van onder meer 500 funderingen voor windmolens op zee een ‘sterke basis’ voor verdere uitbreiding.

Ballast Nedam werd eerder van de ondergang gered door een overname. Het bedrijf verkeerde toen in grote financiële problemen, maar is nu weer gezond.

Reageer op dit artikel