nieuws

BEKIJK HIER | Overzicht hybride en elektrische machines (aangevuld)

Materieel

BEKIJK HIER | Overzicht hybride en elektrische machines (aangevuld)

De BMWT en Natuur & Milieu hebben een aangevulde en verbeterde lijst met hybride en elektrische machines gepubliceerd. Het gaat om hybride en elektrisch materieel dat in 2019 en 2020 in Nederland verkrijgbaar is. De inventarisatie is gemaakt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

In het overzicht staan wielladers, graafmachines, overslagmachines en verreikers. Volgens de BMWT en Natuur & Milieu is de lijst ‘een belangrijk hulpmiddel’ voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuw materieel, maar ‘ook voor aanbestedende partijen die eisen willen stellen ten aanzien van de inzet van duurzaam werkmaterieel op de bouwplaats’.

Contact opnemen met BMWT voor aanmelden machines

Leveranciers die machines voor de lijst willen aanmelden, kunnen contact opnemen met de BMWT. Het is de bedoeling om regelmatig met updates van het overzicht te komen, zodat het ‘een levend document’ wordt.

De eerste lijst werd gepubliceerd op 10 september 2019. De tweede versie is vrijgegeven op 2 oktober 2019.

BEKIJK HIER de aangevulde, geactualiseerde lijst van 2 oktober 2019.

Reageer op dit artikel