nieuws

Saan: Volvo FH 10×4 voor hijswerk, machinetransport en verhuizen van grote beelden

Materieel

Saan: Volvo FH 10×4 voor hijswerk, machinetransport en verhuizen van grote beelden

Koninklijke Saan heeft een Volvo FH 500 10×4-bakwagen/trekker met een 165 tonmeter Palfinger-autolaadkraan aan de vloot toegevoegd. De truck gaat worden gebruikt voor sterk uiteenlopende werkzaamheden.

De Volvo FH 10×4 is inzetbaar als bakwagen en als trekker. Saan gaat de truck dan ook gebruiken voor van alles en nog wat. ‘Het kan gaan om hijswerkzaamheden in de bouw of het transporteren van machines en constructies, maar ook om het verhuizen van gevoelige apparatuur of kunstobjecten’, vertelt Mark van Klaarbergen, manager technische dienst bij Saan. Op de foto is de truck aan het werk bij het verplaatsen van een beeld in Gouda.

Niet langer dan 10 meter en maximaal GVW van 45 ton

Vooraf had Saan diverse eisen. Zo mocht de truck niet langer zijn dan 10 meter en mocht het GVW maximaal 45 ton zijn. ‘Met deze specificaties kunnen we met dit voertuig Amsterdam in zonder dat we een 45-tons ontheffing moeten aanvragen;, legt Van Klaarbergen uit.

Voor Saan was doorslaggevend dat Volvo het gewenste chassis af-fabriek kon leveren. ‘Dat bekort de levertijd en scheelt kosten.’ De truck is voorzien van een chassis dat aan de voorzijde doorloopt. Daardoor heeft Saan de mogelijkheid om een extra stempelpoot te monteren voor de cabine. ‘Zo hebben we een werkgebied van 360 graden, ongeacht de inzet.’

Dynamic Steering en draadloze afstandsbediening

De truck is rondom luchtgeveerd en voorzien van een I-Shift-versnellingsbak, Volvo Dynamic Steering en de draadloze afstandsbediening Work Remote.

De levering kwam tot stand in samenwerking tussen Volvo Group Truck Center Amsterdam en Volvo Trucks Nederland.

Bekijk HIER meer berichten en artikelen over Volvo Trucks.

 

 

Reageer op dit artikel