nieuws

Volvo Trucks meldt tot 23 procent CO2-reductie door gebruik LNG

Materieel

Volvo Trucks meldt tot 23 procent CO2-reductie door gebruik LNG

Volvo Trucks claimt tot 23 procent CO2-reductie te kunnen behalen door het gebruik van LNG in plaats van diesel. De truckfabrikant baseert zich hierbij op onderzoek van TNO.

Volvo liet de uitstoot van FH LNG-trucks bij langeafstandsvervoer vergelijken met die van Euro 6-dieseltrucks. Bij de LNG-trucks lagen de emissies volgens Volvo ‘bijna’ 20 procent lager. Op de snelweg liep de Co2-reductie op tot 23 procent, aldus Volvo.

LNG alternatief voor diesel op lange afstand

Eind 2017 introduceerde Volvo Trucks een nieuwe FH- en FM-wagen op LNG als alternatief voor traditionele dieseltrucks. De LNG-trucks zijn beschikbaar met 420 of 460 pk voor zwaar regionaal en internationaal transport. LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar aardgas. Voor de lange afstand is elektrisch vooralsnog geen bruikbaar alternatief.

‘Elektrisch rijden op langeafstandsroutes is voorlopig nog niet te realiseren. Niet alleen is de oplaadinfrastructuur niet gereed, ook is de actieradius van een elektrische truck voor de lange afstand te beperkt en wegen accu’s nu nog te veel om voldoende lading te kunnen vervoeren om rendabel te zijn. Elektrische trucks zijn bij uitstek geschikt voor gebruik in de steden en op korte afstanden’, aldus Jan Schouten, productmanager bij Volvo Trucks Nederland.

 

Reageer op dit artikel