nieuws

Goudsmit Mobile MetalXpert scheidt ferro en non-ferro metalen uit bulkstromen

Materieel

Goudsmit Mobile MetalXpert scheidt ferro en non-ferro metalen uit bulkstromen

Het Nederlandse Goudsmit Magnetics uit Waalre en het Duitse Sortatec hebben samen een mobiele machine ontwikkeld die zowel ferro als non-ferro delen scheidt uit bulkstromen. De metaalscheider, Goudsmit Mobile MetalXpert geheten, is geschikt voor grove bulkstromen waaronder hout, bouw- en sloopafval en bedrijfsafval.

De scheidingsplaat in de Goudsmit Mobile MetalXpert zorgt voor aanvoer en het breken van de bulk en verdeelt het materiaal over de schuine aanvoerband. Een bovenbandmagneet trekt vervolgens alle ijzerdelen uit de stroom, waarna deze worden afgevoerd. Na het verwijderen van de ijzerdelen wordt de bulk naar een twee meter brede Eddy Current scheider getransporteerd. Hier scheidt een 22HI rotor de non-ferro metalen van het bulkmateriaal.

Mobile MetalXpert op enkel-as trailer

De metaalscheider heeft een capaciteit van 100 m3/uur. De mobiele unit is gebouwd op een enkel-as trailer en geschikt voor op de openbare weg.

Goudsmit Magnetics en Sortatec demonstreren de Mobile MetalXpert op de Recyling Aktiv, van 5 tot en met 7 september in Karlsruhe (Dld).

Reageer op dit artikel