nieuws

Tobroco-Giant kiest voor elektrisch, en lanceert twee nieuwe wielladers

Materieel

Tobroco-Giant kiest voor elektrisch, en lanceert twee nieuwe wielladers

Tobroco-Giant presenteert op de Bauma twee elektrische wielladers in de 2,2-tons klasse. De komende jaren wil Tobroco alle Giant-modellen in een elektrische variant gaan uitbrengen, te beginnen met de G4500.

De twee nieuwe wielladers zijn in de tweede helft van dit jaar verkrijgbaar. De aandrijflijn is ontwikkeld in samenwerking met Jungheinrich.

Beide machines, die onder de namen G2200E en G2200E X-TRA op de markt worden gebracht, zijn standaard uitgerust met een lithium-ionbatterij met een minimumcapaciteit van 12,3 kWh. Een computeranimatie van de G2200E  X-TRA is op de illustratie hierboven te zien.

Batterijen leverbaar in drie sterktes

Batterijen zijn in drie sterktes leverbaar. Volgens Tobroco kan met de lichtste variant vier uur worden gedraaid, en met de zwaarste acht uur.

De wielladers beschikken over twee elektromotoren: een voor de aandrijflijn, en een voor de hydrauliekpomp.

Drie nieuwe knikladers en conceptversie verreiker

Voor bezoekers van de in april te houden Bauma heeft Tobroco meer nieuws in petto. Gepresenteerd worden drie nieuwe knikladers die zijn voorbereid op de Stage V-eisen: de G1500 X-TRA (zie foto hieronder), G2200 X-TRA en G3500 X-TRA.

Tekst gaat door onder de foto.

G1500-X-TRA

Van de nieuwe verreiker GT5048 is op de Bauma een conceptversie te zien. De GT5048 vervangt later dit jaar de Tendo HD 4548. De compacte verreiker is 1.91 meter hoog en 1.65 meter breed.

Investering 14  miljoen in extra productiefaciliteiten

Tobroco, dat de komende jaren 14 miljoen euro investeert in verdere uitbreiding van de productiefaciliteiten, laat op de Bauma ook diverse bestaande modellen zien, waaronder de G4500 X-TRA.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

 

Reageer op dit artikel