nieuws

Kubota lanceert 3,7 ton zware KX037-4

Materieel

Kubota lanceert 3,7 ton zware KX037-4

Kubota heeft de opvolger van de KX101-3a4 gelanceerd: de KX037-4. Deze 3,7 ton zware minigraafmachine is standaard uitgerust met onder andere sloop/sorteerfunctie, airconditioning en anti-diefstal systeem. Met de 17,8 kW sterke Kubota motor voldoet de KX037-4 aan de Stage V emissienorm.

De machine is op zaterdag 16 februari te zien en te ervaren in Vlaardingen. Importeur Meerman Machines en zijn dealers houden dan een introductiedag waar de nieuwe mini in de spotlight staat.

Tal van nieuwe features voor Kubota KX037-4

De KX037-4 is voorzien van tal van nieuwe snufjes. Zo krijgt de machinist bij het tanken een waarschuwing als de dieseltank vol is. Dit moet brandstofverspilling en schade aan het milieu voorkomen. Ook beschikt het nieuwe model over Kubota’s veilige startsysteem plus een hydraulische vergrendeling op de linkerconsole en optionele veiligheidsventielen op arm, lepelsteel en dozerblad.

Kubota KX037-4 cabineTen opzichte van zijn voorganger heeft de KX037-4 een ruimere cabine. De toegang tot de cabine is verbeterd. Dankzij een nieuwe deurconfiguratie is deze 40 procent breder in vergelijking tot die van de KX101-3a4. De stoel in de cabine is volledig verstelbaar.

Introductie bij Meerman

Meerman Machines nodigt iedereen uit om de nieuwe Kubota op zaterdag 16 februari te komen bekijken en te testen bij bierbrouwerij Vulcaan aan de Oosthavenkade 90 in Vlaardingen.

Kubota zal de machine ook showen tijdens Bauma 2019, van 8 tot en met 14 april in München.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Foto's

Reageer op dit artikel