nieuws

De Wit Kraanwerk & Zn kiest Hyundai HX220L

Materieel

De Wit Kraanwerk & Zn kiest Hyundai HX220L

De Wit Kraanwerk & Zn uit Streefkrerk heeft een nieuwe Hyundai HX220L in gebruik genomen. De Wit zit in de kraanverhuur, maar voert onder meer ook grond- en straatwerk en rioleringswerkzaamheden uit.

De HX220L wordt aangedreven door een Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk.

De machine is voorzien van een DOC-katalysator die in combinatie met AdBlue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een roetfilter niet nodig. ‘Het is compleet een onderhoudsvrij systeem’, benadrukt leverancier Van der Spek.

Machine is standaard voorzien van vier camera’s

Standaard is de HX-serie voorzien van vier camera’s. Hyundai noemt dit systeem AAVM: All Around View Monitor. De camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de 8-inch display kan worden gekozen voor vier verschillende beelden.

‘Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist’ aldus Van der Spek.

HX220L is gedurende vijf jaar gratis op afstand te volgen

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display de drukken en liters van diverse uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden.

Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3-radio. De machine kent startbeveiliging en key-less starten. De cabine is voorzien van led-werklampen en een opklapbare treeplank.

Via een inlog op de HiMate-website is de machine gedurende vijf jaar gratis op afstand te volgen en te monitoren.

Ook een abonnement op BouwMachines? Dit is al mogelijk vanaf 6,25 euro per maand. Kijk hier naar de mogelijkheden.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Hyundai.

 

Reageer op dit artikel