nieuws

Kinshofer breidt HPX-lijn uit met sloop/sorteergrijpers

Materieel

Kinshofer breidt zijn HPX-lijn uit. In navolging van de D09HPX sloop- en sorteergrijper voor kranen van 6 tot 9 ton is er nu de D04HPX voor kranen van 2 tot 4 ton. De breedte van de sloop-sorteer schalen is 420 mm, ze hebben een inhoud van 60 liter, met een totaalgewicht van 280 kg.

Kinshofer breidt HPX-lijn uit met sloop/sorteergrijpers

Kinshofer komt daarnaast met de D06HPX voor kranen met een dienstgewicht van 3 tot 6 ton. De sloop-sorteerschalen hebben breedte van 470 mm met een inhoud van 150 liter. Het totaalgewicht van de D06HPX is 350kg.

Kinshofer D04HPX en D06HPX veelzijdig inzetbaar

De D04HPX en de D06HPX hebben een 10t-rotator met een extreem lage hoogte en zijn veelzijdig in te zetten doordat de schalen uitwisselbaar zijn. Zo kunnen er naast de sloop- en sorteerschalen onder andere ook baggerschalen, houtschalen en steenschalen aan de grijper gehangen worden.

De nieuwe schalen zijn ontwikkeld volgens het onderhoudsvrije HPX principe:

  • HPX drive – het revolutionaire aandrijfprincipe! De rotatie van de armen van de grijper wordt gegenereerd door twee holle assen, die tegengesteld lopen, een schroefdraad hebben en hydraulisch aangedreven worden door een enkele zuiger. Geen hydraulische cilinders meer nodig!
  • 50% langere levenscyclus. De aandrijfeenheid werkt in een permanent oliebad – waardoor geen smering meer nodig is.
  • Bestand tegen vuil en weer door het compacte ontwerp.
  • Constante sluitkracht tijdens het werk.
  • Verschillende toepassingen mogelijk door eenvoudig uitwisselingssysteem.
  • De gaten van de schalen laten fijn stof en grind door zonder dat grote stukken kunnen gaan wiggen.
  • De geïntegreerde terugslagklep garandeert het veilig vasthouden van de lading.
  • Lange levensduur is verzekerd door het gebruik van 500 HB-staal bij de vervaardiging
    van de messen (bruikbaar aan beide zijden).
Reageer op dit artikel