artikel

Hitachi komt met 8,5 ton zware elektrische rupsgraafmachine

Materieel

Hitachi komt met 8,5 ton zware elektrische rupsgraafmachine

Hitachi lanceert in 2020 een 8,5 ton zware elektrische rupsgraafmachine. De ZE85 kan op volle accu’s tot vier uur draaien, stelt de Japanse machinebouwer. Hitachi demonstreerde de machine in april 2019 tijdens de Bauma in München.

De accu’s zijn met een snellader volgens Hitachi in 45 minuten weer op te laden. Ook is het mogelijk om de accu’s gedurende het werk op te laden. Mocht het nodig zijn, dan kan de ZE85 ook met een stroomkabel draaien.Hitachi ZE85

De machine wordt geproduceerd door het European Application Centre (EAC), een joint-venture tussen Hitachi Construction Machinery Co en KTEG. KTEG is het ontwikkelcentrum van de Duitse Hitachi-importeur Kiesel.

Ook Hitachi ZE19 maakt debuut

Op de stand van Hitachi maakte nog een elektrische machine zijn debuut. Naast de ZE85 presenteerde Hitachi ook een kleiner model elektrische graafmachine, de ZE19.

Tekst gaat door onder de foto.

Hitachi ZX350-Concept

Concept van Hitachi ZX350 rupsgraafmachine

Hitachi liet tijdens Bauma ook een concept zien van de ZX350 rupsgraafmachine. De machine lichtte een tipje van de sluier op aangaande de volgende generatie Hitachi medium rupsgraafmachines.

De machine heeft een grote cabine, waarbij Hitachi de focus heeft gelegd op het comfort voor de machinist.

Behalve dat het zicht verbeterd is, heeft de conceptmachine een luchtgeveerde stoel met geïntegreerde bedieningshendels en een niet reflecterende kleurenmonitor.

 

 

Reageer op dit artikel