nieuws

Hitachi hybride graafmachine getest onder extreme omstandigheden

Geen categorie

Hitachi

heeft de ZH210LC-5 hybride graafmachine vóór de lancering uitgebreid getest. Dat gebeurde ’s winters, boven de poolcirkel, onder supervisie van de Finse aannemer Maansiirtoliike Kemppe Oy. Dit bedrijf heeft de machine van januari tot maart 2014 gebruikt voor grondverzet en het beladen van trucks voor een wegenbouwproject in Rovaniemi, tegelijk met de al aanwezige conventionele middelgrote Zaxis-3- en Zaxis-5-graafmachines.

Hitachi hybride graafmachine getest onder extreme omstandigheden

Bij temperaturen die daalden tot -30°C is de machine uitgebreid getest door de ervaren machinist Kari Saraniemi. ‘Dankzij de goede zwenkbeweging van deze hybride graafmachine is hij nog soepeler en nauwkeuriger te gebruiken dan een conventionele machine’, zegt hij enthousiast. ‘Bovendien is het minder lawaaiig in de cabine en het brandstofverbruik is uitstekend.’

Kari heeft het hybride systeem dagelijks gecontroleerd, als aanvulling op het routineonderhoud door onderhoudsmonteur Pasi Törmänen van de Finse Hitachi-dealer Rotator. ‘Ik vond het heel interessant om mee te doen aan de wintertest van deze hybride machine en vertrouwd te raken met de nieuwste geavanceerde technologie van Hitachi’, vertelt hij. ‘Het systeem was eenvoudig te onderhouden en extreem betrouwbaar, maar het meest indrukwekkend vond ik persoonlijk hoe stil de machine is.’

Tuomo Kemppe, eigenaar van Maansiirtoliike Kemppe Oy: ‘Ik zou de ZH210LC-5 zonder voorbehoud aanbevelen. De volgende keer dat we een nieuwe machine kopen zullen we de aanschafprijs en operationele kosten evalueren. De hybride machine is bijzonder stil en gemakkelijk te bedienen, de zwenkbeweging is soepel en reageert snel, en het brandstofverbruik is absoluut gunstig in vergelijking met onze andere machines op dezelfde locatie.’

Reageer op dit artikel