nieuws

Overname Bobcat door Doosan voltooid

Geen categorie

Doosan Infracore heeft vandaag aangekondigd dat de overname van Bobcat voltooid is.

Overname Bobcat door Doosan voltooid

“Nu deze transactie voltooid is, staat Doosan extreem sterk om een echte wereldleider in de bouwmaterieelsector te worden. Bobcat onderscheidt zich door operationele uitmuntendheid en hoogkwalitatieve producten. De uitbreiding van onze bestaande productlijnen voor middelgroot en groot bouwmaterieel met compact bouwmaterieel betekent een gigantische meerwaarde voor Doosans productgamma”, aldus Yongmaan Park, Vicevoorzitter van Doosan Infracore.

Met activiteiten in China, België, Frankrijk, de Republiek Tsjechië en over heel de Verenigde Staten, verwacht Doosan met de overname van Bobcat de wereldwijde productie- en verkoopnetwerken uit te breiden en te versterken, waardoor ze nog meer klanten kunnen bereiken.

Mondiale top 10
Doosan Infracore betaalde 4,9 miljard dollar voor Bobcat. Het is daarmee de grootste overzeese overname uit de Koreaanse geschiedenis.

Nu de transactie voltooid is, treedt Doosan Infracore toe tot de mondiale top tien van fabrikanten van bouwmaterieel, utility equipment en aanbouwelementen. Het bedrijf beschikt momenteel over een gezamelijk netwerk van meer dan 3.500 dealers wereldwijd en twintig fabrieken in de VS, Europa en China.

Reageer op dit artikel