nieuws

Nieuwe opleiding monteur GWW en Kabelwerker CKB-erkend

Branche

SOMA Bedrijfsopleidingen heeft de opleiding tot kabelwerker geactualiseerd. De opleiding is nu gecertificeerd conform de Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven (CKB) voor de functie van kabelwerker en assistent monteur laagspanning.

Nieuwe opleiding monteur GWW en Kabelwerker CKB-erkend

In september starten de eerste opleidingen conform de CKB-richtlijn. Dan gaat eveneens de nieuwe opleiding tot Monteur Gas, Water en Warmtedistributie van start. Ook deze opleiding is CKB-erkend.

SOMA Bedrijfsopleidingen wijst erop dat de energietransitie een grote uitdaging is voor de branche, met name om voldoende mankracht beschikbaar te hebben. Brancheverenigingen proberen met wervingscampagnes de instroom van jongeren in de branche te vergroten.

SOMA Bedrijfsopleidingen is hierop ingesprongen door de opleiding tot kabelwerker te actualiseren. Cursisten kunnen in negen maanden een diploma halen.

Reageer op dit artikel