Bomag asfaltspreidmachines vinden hun weg

De Kemp Groep heeft recent meerdere asfaltspreidmachines afgeleverd. Rusch Asfalt en Van Gelder kozen voor de Bomag BF700C-3. Volker Stevin Materieel, KWS en Asfaltverwerking Klompé gaan aan het werk met een Bomag BF200 C-2.

De Bomag BF700C-3 heeft een 2,5 meter meter balk die standaard is voorzien van MagmaLife. Door dit verwarmingssysteem is de balk zeer snel op bedrijfstemperatuur. De nieuwe sterke 6 cilinder Deutz motor is voorzien van Ad-Blue en Ecomode. Verder heeft de asfalteermachine standaard LED werkverlichting rondom, hydraulisch bedienbare zijschotten en dak-profielverstelling en een volledig geïntegreerd nivelleringsysteem.

Bomag-BF-700-Rusch

Voor optimaal bedieningsgemak zijn deze Bomag-asfalteermachines standaard voorzien van een zijdelings verstelbare en roterende bestuurdersplaats. De machinist beschikt over een luxe verwarmde stoel met alle (direct noodzakelijke) bedieningsfuncties binnen handbereik in de armleuningen verwerkt. Het zijdelings bedieningsplatvorm is elektrisch/hydraulisch verstelbaar en het overzichtelijke dashboard is voorzien van onder andere PaveStart & PaveAssist met asfalt rekenmodule.

Bomag BF200 C-2 asfalteermachine

Bomag-BF-200De Bomag BF200 C-2 asfalteermachine heeft dankzij nieuwe technieken als Magmalife voor een kortere opwarmtijd en de brandstofbesparende Ecomode een hoge productiviteit. De ruim 6 ton wegende Bomag BF200 C-2 heeft een werkbreedte van 1.100 – 2.000 mm en is met Quick Coupling vrij eenvoudig en snel te verbreden tot een maximale werkbreedte van wel 3.400 mm. Met de optionele reduceerslof is zelfs een smalle asfalt inbouw op een breedte van 400mm eenvoudig haalbaar.

Het tweede bordes op hoogte met verstelbaar en opklapbaar dashboard biedt de machinist nog meer bedieningscomfort en overzicht op zijn werkzaamheden.