nieuws

Nederlandse machinisten vallen buiten de prijzen

Ondernemen

Nederlandse machinisten vallen buiten de prijzen
V.l.n.r Jacco van den Brink , Christ-Jan Jansen en Arnold Dekkers tijdens de gala-avond.

De drie Nederlandse deelnemers aan het door Caterpillar georganiseerde EK voor machinisten hebben donderdagavond naast de individuele prijzen gegrepen. Nederlands kampioen Arnold Dekkers maakte wel deel uit van het best presterende team.

De Nederlanders waren op uitnodiging van Pon naar Málaga afgereisd om een gooi te doen naar de Europese titel. Zij hadden zich geplaatst door in de Nederlandse finale te eindigen als de nummers 1, 2 en 3.

Tijdens een galadiner ontvingen alle 29 deelnemers aan het EK donderdagavond een oorkonde en een medaille. Dekkers kreeg daarnaast een Cat-horloge.

De wedstrijd duurde drie dagen. Op vijf onderdelen moesten de machinisten hun krachten meten. Deels ging het om behendigheid, deels ook om het bedienen van machines met de nieuwste technieken.

Resultaten Nederlandse machinisten

Op de individuele ranglijst eindigde Arnold Dekkers als twaalfde. Christ-Jan Jansen werd vijftiende, Jacco van den Brink 24ste.

Het EK werd gewonnen door Thomas Murphy uit Ierland. Hij vertegenwoordigt Europa samen met de nummers 2 en 3, uit respectievelijk Slovenië en Zwitserland, tijdens een mondiale finale in Las Vegas, in maart 2020 op de Conexpo.

Kijk ook deze video over de machinistenwedstrijden in Málaga.

Reageer op dit artikel