nieuws

Komatsu opent innovatiecentrum in Duitsland

Ondernemen

Komatsu opent innovatiecentrum in Duitsland

Komatsu heeft bij de fabriek in Hannover (Duitsland) een Innovation & Technical Center (Komatsu HITec) geopend. De 150 medewerkers van het HITec hebben onder andere de beschikking over een ‘Virtual Reality Room’ en machinesimulatoren. Komatsu investeerde 15 miljoen euro in het innovatiecentrum

Ingenieurs voor ontwikkeling en productie zetelen in het HITec onder één dak. Zij houden zich bezig met onder andere digitalisering en de bouwplaats van de toekomst, belangrijke onderwerpen voor Komatsu.  In de nabijheid van het innovatiecentrum bevindt zich ook het demo- en testterrein. Een ‘Komatsu Driving Academy’ moet dealers en klanten in staat stellen de machines nog veiliger en efficiënter in te zetten.

‘Digitalisering heeft topprioreit’

Innovatiecentrum Komatsu Hannover

Het Komatsu HITec biedt onderdak aan 150 medewerkers en heeft een brutovloeroppervlak van 4.320 m2.

‘Werkprocessen kunnen dankzij digitalisering veiliger, productiever, slimmer en schoner worden uitgevoerd. Voor Komatsu heeft digitalisering dan ook absolute topprioriteit’, stelde Göksel Güner, directeur van Komatsu German, bij de opening van het HITec.

‘Duitsland is in Europa de grootste markt voor bouwmachines. De versterking van onze aanwezigheid in deze markt is voor ons van groot belang. Met onze geavanceerde machines helpen we onze klanten bij hun dagelijkse uitdagingen’, aldus Hiroyuki Ogawa, president en CEO van Komatsu Ltd.

Innovatiecentrum bij voormalige Hanomag-fabriek

Gelijktijdig met de opening van het HITec vierde Komatsu het 30-jarig jubileum van Komatsu in Hannover. In 1989 nam Komatsu de fabriek over van Hanomag, een Duitse fabrikant van wielladers. Vandaag de dag worden in de fabriek door 750 medewerkers Komatsu wielladers en mobiele graafmachines gebouwd.

Lees hier meer over digitalisering.

 

Reageer op dit artikel