nieuws

Engcon boekt opnieuw meer omzet

Ondernemen

Engcon boekt opnieuw meer omzet

Engcon, producent van draaikantelstukken, kijkt terug op een bijzonder succesvol verlopen 2018. De omzet kwam uit 1,2 miljard Zweedse kronen (112 miljoen euro), 137 miljoen Zweedse kronen (12,8 miljoen euro) meer dan in 2017. Het is het negende jaar op rij dat Engcon de omzet heeft weten te verhogen. De gerealiseerde bedrijfswinst bedroeg vorig jaar 157 miljoen Zweedse kronen (14,8 miljoen euro).

Vooral in Nederland en Frankrijk heeft Engcon goede zaken gedaan.  Andere factoren die volgens het bedrijf het succes bepalen zijn ‘de aanhoudende productontwikkeling en een gestaag groeiend assortiment met veilige en efficiënte producten’. Engcon stelt zo’n 44 procent van de totale markt van draaikantelstukken in handen te hebben. 

Voor een goede verkoop gaat het erom dat je producten van goede kwaliteit levert die de verwachtingen van de klant overtreffen. Wij staan bekend om onze goede service en producten en hebben dan ook loyale klanten. Daarnaast streven wij ernaar om de kosten te drukken en de opbrengsten te verhogen, zodat we kunnen blijven investeren om ons bedrijf verder te ontwikkelen’, zegt Krister Blomgren, directeur van Engcon Holding. 

Engcon signaleert enorm marktpotentieel 

Engcon schat dat momenteel 2% van de graafmachines wereldwijd zijn voorzien van een Engcon draaikantelstuk. Voor de producent betekent dit een enorm marktpotentieel. De Verenigde Staten en Japan zijn volgens het bedrijf markten waar een grote vraag naar efficiëntere en veiligere werkmethodes bestaat. ‘Dat sluit goed aan op het assortiment van Engcon. Wij zijn ervan overtuigd dat onze draaikantelstukken, automatische en veilige snelwissels een antwoord zijn op de actuele bouwuitdagingen. Het is onze missie om de graafmachinebranche te veranderen en effectiever te maken’, aldus Blomgren. 

Reageer op dit artikel