nieuws

Volvo CE ziet aanhoudende groei in tweede kwartaal 2019

Ondernemen

Volvo CE ziet aanhoudende groei in tweede kwartaal 2019

Volvo Construction Equipment heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2018 namen de omzet, de winst en het aantal afleveringen toe. De Zweedse materieelfabrikant ziet nog steeds groei in de Europese markt, en daarbuiten.

Volvo CE dankt de positieve resultaten aan onder meer aanhoudende groei in Europa en Noord-Amerika, in combinatie met ‘een strakke kostenbeheersing’. Over de hele linie nam de orderintake met 6 procent toe. Het aantal afleveringen steeg met 12 procent.

Netto omzet steeg in tweede kwartaal 2019 tot ruim 2,5 miljard euro

De netto omzet van Volvo CE steeg in het tweede kwartaal van 2019 met 10 procent tot ruim 2,5 miljard euro (26,8 miljard Zweedse kronen). Een jaar eerder bedroeg de omzet in het tweede kwartaal 2,3 miljard euro (24,4 miljard kronen).

Het bedrijfsresultaat nam toe van 350 miljoen euro (3,6 miljard kronen) tot 395 miljoen euro (4,1 miljard kronen). De operationele marge groeide van 15,1 naar 15,5 procent.

Vraag naar producten Chinese dochter SDLG stijgt met 28 procent

De vraag naar producten van het Chinese dochterbedrijf SDLG nam in het tweede kwartaal met 28 procent toe. Vorige maand maakte Volvo bekend dat het eind 2020 onder de eigen merknaam met graafmachines de Chinese markt opgaat.

Volvo zag over de eerste maanden van 2019 een stijgende vraag naar bouwmachines in Europa (+ 5 procent), Noord-Amerika (+ 7 procent) en Zuid-Amerika (+ 6 procent).

Azië bleef, zonder China, achter met – 11 procent. Deels wordt dit gecompenseerd door een groei van 8 procent in China, die met name wordt veroorzaakt door een stijgende vraag naar compacte graafmachines.

Bekijk HIER het BouwMachines Merkdossier over Volvo.

 

Reageer op dit artikel