nieuws

SMT werpt met 1.200 bezoekers een blik in de toekomst

Ondernemen

SMT werpt met 1.200 bezoekers een blik in de toekomst

Sennebogen- en Volvo-importeur SMT heeft 1.200 geïnteresseerden mogen ontvangen tijdens het event ‘the road ahead’. Gedurende tien dagen zijn in Emmeloord diverse doelgroepen, waaronder dealers, studenten, klanten, machinisten en monteurs, verwelkomd om een kijkje te nemen in de toekomst.

Wat gaat de toekomst de grondverzetwereld bieden? Autonoom draaien, hybride techniek of volledig elektrisch? Wat doen grote merken als Volvo Construction Equipment en Sennebogen met deze vraagstukken en hoe gaat SMT als importeur dealer hier mee om? Tijdens het SMT event ‘the road ahead’ kwamen deze onderwerpen aan bod.

 

Met 3d bril een machine besturen

SMT Event toekomstBezoekers konden ervaren hoe het is om te werken met de allernieuwste technieken. Zo kon met behulp van een ‘Microsoft holo lens’ een Volvo CE machine virtueel en in 3d worden bekeken. Sennebogen had speciaal voor het event een virtuele game ontwikkeld waarbij personen met een 3d bril een machine konden besturen.

Vanzelfsprekend was er ook de mogelijkheid te draaien op echte machines. Verder waren en twee Volvo simulatoren aanwezig waarbij bezoekers uitleg kregen over productiviteit en zuinig draaien. Vermeldenswaardig is dat een jonge bezoeker van 13 jaar (zonder ervaring) vrijwel alle ervaren machinisten wist te verslaan door in 3 minuten tijd meer (virtuele) ton te laden met de laagste TCO (Total Cost of Ownership).

 

Monteur van de toekomst

SMT ontving ook tweedejaars studenten monteurs van het SOMA College voor een masterclass. Studenten maakten tijdens deze dag kennis met de ‘monteur van de toekomst’. Tijdens een monteursdag ontving SMT uit diverse sectoren 50 monteurs om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de materieelsector.

Tekst gaat door onder de foto.

SMT Event toekomst

Tweedejaars studenten van het SOMA College volgden bij SMT een masterclass.

Landelijke finale Volvo Operators Club

SMT Event toekomst

Danny Smits en Jelmer Bosman wonnen de landelijke finale van de Volvo Operators Club.

Zaterdag 29 juni was door SMT gereserveerd voor machinisten. Ruim 250 machinisten waren naar Emmeloord afgereisd om deel te nemen aan de landelijke finale van de Volvo Operators Club. De gelukkige winnaars waren Danny Smits en Jelmer Bosman. Zij mogen in oktober afreizen naar Volvo CE in Zweden.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Volvo.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Sennebogen.

Reageer op dit artikel