nieuws

Meerman verder als dochter van Reesink en zuster van Kemp

Ondernemen

Meerman verder als dochter van Reesink en zuster van Kemp

Kubota-importeur Meerman gaat verder als dochterbedrijf van Royal Reesink. Het nieuws over deze overname is maandagmiddag naar buiten gebracht. Het huidige managementteam van Meerman, onder wie Ilse en Koen Meerman, blijft aan.

Reesink omschrijft Meerman als ‘een hecht familiebedrijf dat zijn klanten kent en snapt’. Dat past ‘helemaal’ bij de werkwijze en cultuur van Reesink, aldus CEO Gerrit van der Scheer: ‘Het ontzorgen van onze klanten staat voorop. En dat delen we met het team van Meerman.’

Meerman wil verder doorgroeien

Meerman rekent erop onder de vleugels van Reesink verder te kunnen doorgroeien. ‘Royal Reesink is een ambitieuze en financieel daadkrachtige organisatie waarmee we verder kunnen groeien en onze afnemers nog beter kunnen bedienen’, zegt Ilse Meerman. ‘Dit geeft ons tevens mogelijkheden om een breder assortiment aan te bieden, passend bij onze huidige producten, zowel in de verkoop als binnen ons verhuurbedrijf Meerrent. Daarnaast heeft Royal Reesink net als Meerman een lange historie in het werken met dealerorganisaties. Daarin kunnen wij elkaar dus versterken.’

Meerman dacht lang na, maar heeft er alle vertrouwen in

Lourens Meerman, de vader van Ilse en Koen, die als tweede generatie het bedrijf uitbouwde tot wat het nu is, heeft alle vertrouwen in de nieuwe samenwerking. ‘Natuurlijk hebben wij, Koen, Ilse en ik, goed en lang nagedacht over deze stap. Juist diezelfde mentaliteit en ondernemersdrang van Royal Reesink hebben ons overtuigd de samenwerking aan te gaan voor de toekomst.’

Met deze nieuwe stap wordt Meerman, dat 28 werknemers telt, een zusterbedrijf van Kemp en Hans van Driel. Naast Reesink Construction Equipment wordt nu een aparte divisie opgericht voor compact materieel. Meerman gaat hier deel van uitmaken. Beide divisies opereren ‘volledig onafhankelijk van elkaar’, benadrukt Reesink.

Meerman heeft een topjaar achter de rug

Van der Scheer is blij met de overname: ‘Samen met Meerman zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze grondverzetactiviteiten. We zijn daarnaast enorm blij met de toevoeging van Kubota aan ons productenpallet. We hebben veel vertrouwen in deze nieuwe samenwerking.’

Meerman heeft een topjaar achter de rug. In 2018 werden 1420 minigraafmachines verkocht. Meerman bestaat uit drie bedrijven: Kubota-importeur en -distributeur Meerman Machines, de verhuurtak Meerrent en Meerman Technisch Buro, dat vangrailconstructies, aanrijdbeveiliging, hekwerken en straatmeubilair verkoopt.

Op de foto bij dit artikel: Lourens, Koen en Ilse Meerman in september 2017.

LEES OOK: Meerman Groep succesvol met toekomstgerichte traditie.

 

Reageer op dit artikel