nieuws

JCB investeert ruim 22 miljoen in Brazilië

Ondernemen

JCB investeert ruim 22 miljoen in Brazilië

JCB investeert ruim 22,3 miljoen euro (25 miljoen dollar) in zijn fabriek in Brazilië. De Britse fabrikant verwacht verder te kunnen groeien in Brazilië zelf, en in aanpalende landen.

In 2012 investeerde JCB omgerekend bijna 90 miljoen euro in een nieuwe fabriek in São Paolo, die destijds werd geopend door de toenmalige Britse premier David Cameron.

JCB gaat in Zuid-Amerika nieuwe producten lanceren

JCB beschikt al sinds 2001 over productiefaciliteiten in Sorocaba, dat ligt in de deelstaat São Paolo. De nu aangekondigde investering zal leiden tot de lancering van nieuwe producten op de Zuid-Amerikaanse markt, aldus  JCB.

Investering moet helpen om groeikansen te benutten

Graeme Macdonald, CEO van JCB, benadrukt dat de markt in Brazilië een forse groei doormaakt. ‘Deze investering stelt ons in staat om onze groeikansen in deze markt te realiseren. Er liggen spannende mogelijkheden voor ons in het verschiet.’

Op de foto schudt JCB-voorzitter Lord Bamford (rechts) gouverneur João Doria van São Paulo de hand. Doria was onlangs op bezoek op het JCB-hoofdkwartier in Engeland. Bij die gelegenheid werd de nieuwe investering aangekondigd.

Bekijk HIER het BouwMachines Merkdossier over JCB

 

Reageer op dit artikel