nieuws

Atlas viert 100-jarig bestaan

Ondernemen

Atlas viert 100-jarig bestaan

Atlas, de Duitse fabrikant van kranen en graafmachines, bestaat 100 jaar. Het jubileum is gevierd met dealers en klanten.

Hinrich Weyhausen begon het bedrijf in 1919 vanuit de stallen bij zijn ouderlijk huis in Hasbergen. Tegenwoordig heeft Atlas GmbH drie vestigingen in Duitsland (Ganderkesee, Delmenhorst en Vechta) en één in het Schotse Bradford. De Atlas machines worden vertegenwoordigd in 62 landen wereldwijd. De 700 werknemers zijn goed voor een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro.

Atlas gunt bezoekers een kijkje in de keuken

Atlas 100 jaarHet eeuwfeest werd gedurende 5 dagen gevierd. Op de locatie in Ganderkesee mochten dealers en klanten van dichtbij het productieproces bekijken. ‘Fascinerend om te zien hoeveel kennis en tijd nodig is om een graafmachine te bouwen. Extra bijzonder zijn de speciale modellen die Atlas bouwt, naast de standaardmodellen’, aldus één van de bezoekers.

Veel bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid om met de machines te draaien op het nieuwe test- en democentrum van Atlas. Voor 200 genodigden, waaronder nazaten van Hinrich Weyhausen en dealers van het eerste uur, was er een groot afsluitend galafeest.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Atlas.

Reageer op dit artikel