nieuws

Officieel startsein voor nieuwbouw van BIA

Ondernemen

Officieel startsein voor nieuwbouw van BIA

BIA heeft woensdagmiddag in Apeldoorn het officiële startsein gegeven voor de bouw van zijn nieuwe Nederlandse hoofdvestiging. ‘We hebben duidelijke ambities, en die zullen de komende jaren vervuld moeten gaan worden’, zei CEO Vincent Bia.

Aan de nieuwbouw van BIA is een lange voorbereiding voorafgegaan. Vorige week zijn de laatste vergunningen verstrekt. Bij het feestelijke moment waren woensdagmiddag tientallen werknemers en andere belangstellenden aanwezig.

BIA heeft veel geïnvesteerd in de afgelopen vijftien jaar

‘Dit is voor ons een erg belangrijke dag’, zei Vincent Bia, die samen met zijn broers Frederic en Emmanuel eigenaar is van het wereldwijd opererende bedrijf. Door met een spade een paar scheppen zand te verplaatsen, gaf Bia het officiële sein voor de start van de bouw (zie foto).

Bia riep in herinnering dat zijn bedrijf in 2004 de distributierechten van Komatsu verwierf voor Nederland en België. Sindsdien is er veel geïnvesteerd in zowel onroerend goed als productontwikkeling, memoreerde de topman. In het Belgische Overijse is momenteel een gebouwenrenovatie en concentratie gaande. In het eerste kwartaal van 2020 moet dit alles zijn afgerond.

Bia belooft de service te gaan upgraden

Bia zei ‘heel blij’ te zijn dat de nieuwbouw in Apeldoorn nu ook zijn beslag gaat krijgen. Dit is niet alleen belangrijk voor BIA als bedrijf, maar ook voor de klanten, betoogde hij. ‘We gaan de service upgraden. Een gebouw is maar een gebouw. Het zijn onze mensen die het verschil moeten maken’, aldus Bia.

De nieuwbouw van BIA kan naar verwachting in juni 2020 in gebruik worden genomen. BIA is nu nog gevestigd in Zutphen. Het nieuwe pand ligt vlakbij de afslag Apeldoorn-Noord aan de A50.

LEES OOK: BIA met de borst vooruit ten aanval.

 

Reageer op dit artikel