nieuws

ERA verbetert online calculator om totale eigendomskosten van materieel te vergelijken

Ondernemen

De European Rental Association (ERA) heeft de online calculator waarmee de totale eigendomskosten van materieel (TCO) kunnen worden berekend verder verbeterd. Met de tool kan een vergelijking worden gemaakt tussen de kosten van aankoop en huur van materieel. Nieuw is dat nu ook twee modellen voor leasen zijn opgenomen; operationele lease en financiële lease.

ERA verbetert online calculator om totale eigendomskosten van materieel te vergelijken

De online calculator is in 2015 door ERA gelanceerd. Meer dan 1.000 gebruikers doen aldus ERA regelmatig een beroep op de tool om de werkelijke kosten van materieel te beoordelen. De gebruikers zijn aannemers, eindgebruikers, verhuurbedrijven en materieelproducenten.

‘Onpartijdige analyse van leasen, kopen en huren’

Volgens ERA biedt de calculator een onpartijdige analyse van lease versus koop versus huur, zodat vergelijkingen kunnen worden gemaakt. De vernieuwde TCO-tool laat zien welke variabelen de meest impact hebben op de berekeningen. Het gaat dan om variabelen als restwaarde, breakdown- en vervangingsrisico en -kosten. Daarnaast toont de calculator de totale kasstroom van elke lease, koop en huur-optie plus de huidige nettowaarde. Gebruikers kunnen alle berekeningen in de tool opslaan om er later nog eens naar te kijken.

Online calculator voor 5 types machines

Met de nieuwe versie van de calculator kunnen berekeningen worden gemaakt voor 5 types machines:

  • Wiellader > 15 ton
  • Rupslader > 15 ton
  • Mobiele graafmachine > 15 ton
  • Rupsgraafmachine > 15 ton
  • Algemene constructiemachine < 15 ton

Nieuws over machines huren en leasen:

Reageer op dit artikel