nieuws

Nieuwe eigenaar voor Steelwrist en SVAB

Ondernemen

Nieuwe eigenaar voor Steelwrist en SVAB

Steelwrist en SVAB hebben een nieuwe eigenaar. De Zweedse investeringsmaatschappij Solix heeft alle aandelen in Terratech verworven. Steelwrist en SVAB zijn dochterbedrijven van Terratech.

Steelwrist maakt en ontwerpt tiltrotators, snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines. SVAB Hydraulik ontwikkelt en produceert besturingssystemen voor tiltrotators en uitrustingsstukken, voornamelijk voor graafmachines. In 2018 betrok Steelwrist in Zweden een splinternieuwe fabriek.

Solix koopt bedrijven met ‘aanzienlijk internationaal groeipotentieel’

Steelwrist zegt dat de overname ‘perfect’ past in de strategie van Solix. De investeerder verwerft ‘Scandinavische industriële bedrijven met een sterk productportfolio en met een aanzienlijk internationaal groeipotentieel’.

Terratech behaalde in 2018 een omzet van 50 miljoen euro

Terratech heeft in 2018 een omzet behaald van, omgerekend, bijna 50 miljoen euro (een half miljard Zweedse kronen).

Het bedrijf is met eigen organisaties gevestigd in dertien landen.

Steelwrist en SVAB blijven samenwerken met fabrikanten

Tot de belangrijkste producten behoren tiltrotators en snelwissels, zowel hydraulisch als volautomatisch. Daarnaast heeft Terratech verschillende nieuwe producten zoals gereedschapherkenning (Toolrec), Tooltip-control en het Quantum-besturingssysteemplatform, dat samen met tiltrotators en gereedschappen voor grote graafmachines productiviteitsverhogingen oplevert.

Steelwrist en SVAB werken nauw samen met verschillende graafmachinefabrikanten. Dit blijft zo.

Tiltrotators en snelwissels steeds vaker in de fabriek op de machine gemonteerd

‘We hebben een zeer goede en vooruitstrevende samenwerking met onze klanten. Onze tiltrotators en snelwissels worden steeds vaker in de fabriek op de graafmachine gemonteerd. Daarmee kunnen we de internationale expansie van onszelf en van onze klanten nog beter ondersteunen. Ook productontwikkeling zal zeer hoog op onze agenda blijven staan’, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Terratech en Steelwrist.

LEES OOK: Steelwrist gaat met nieuwe fabriek voor mondiale groei.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel