nieuws

JCB bouwt zesde fabriek in India

Ondernemen

JCB bouwt zesde fabriek in India
JCB-topman Lord Bamford, tweede van links, legde de eerste steen van de nieuwe fabriek in Vadodara. Links van hem JCB India MD Vipin Sondhi; aan de andere zijde JCB algemeen directeur Mark Turner en JCB algemeen directeur India Subir Chowdhury.

JCB investeert 65 miljoen pond (ruim 75 miljoen euro) in een nieuwe fabriek in India. De Engelse machinefabrikant produceert al 40 jaar machines in India. Met de bouw van de nieuwe fabriek komt het aantal productielocaties van JCB in India op zes.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd in Vadodara, dicht bij de havenstad Surat aan de westkust van India. Hier zullen in de toekomst JCB-onderdelen worden geproduceerd voor wereldwijde productielijnen om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen. De eerste steen voor de nieuwe fabriek is gelegd door JCB-topman Lord Bamford.

De fabriek in Vadodara zal volgend jaar operationeel zijn. Jaarlijks zal hier 85.000 ton staal verwerkt worden. Volgens JCB zal in de fabriek gebruik worden gemaakt van de modernste lasersnij-, las- en bewerkingstechnologie. Heftrucks zullen op de 44 hectare grote productielocaties niet gebruikt worden.

JCB bouwt ook een nieuwe fabriek in Engeland

JCB is recent ook gestart met de bouw van een nieuwe fabriek in Uttoxeter, Engeland. Hier zullen cabines voor de JCB machines gebouwd gaan worden. Met de bouw van deze fabriek is een investering van 50 miljoen pond (ruim 58 miljoen euro) gemoeid.

Lord Bamford: ‘Met grote investeringen in productielocaties in het Verenigd Koninkrijk en India bereiden we ons voor op toekomstige groei.  Dit jaar vieren we 40 jaar JCB India en ons succes in die vier decennia is te danken aan voortdurende investeringen. Het 40-jarig jubileum markeren we met een investering in een fabriek die ons enorme productiecapaciteit zal opleveren.’

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Reageer op dit artikel