nieuws

Topcon neemt ThunderBuild over: ‘Volledig inzicht in het wegenbouwproces’

Ondernemen

Topcon neemt ThunderBuild over: ‘Volledig inzicht in het wegenbouwproces’
HSK150507_228 A BOM201505_APEX-ALIS ThunderBuild ontwikkelde het APEX / ALIS systeem voor asfalteringswerkzaamheden dat voertuigen, spreidmachines, asfaltcentrales en asfalt plannen aan elkaar koppelt. Via weging van geladen asfaltauto’s gaat een signaal via de cloud naar een I-pad op de spreidmachine. Systeem wordt gebruikt voor inzicht in o.m. verwerkte hoeveelheden en transport- en wachttijden.

Topcon kondigt aan ThunderBuild volledig over te nemen. Het in Eindhoven gevestigde ThunderBuild ontwikkelt software voor onder meer de afsaltmarkt.

ThunderBuild ontwikkelde bijvoorbeeld het APEX ALIS-systeem voor asfalteringswerkzaamheden. Dit systeem koppelt voertuigen, spreidmachines, asfaltcentrales en asfaltplannen aan elkaar.

Via weging van de geladen asfaltauto’s gaat een signaal naar een tabletcomputer in de spreidmachine. Op deze manier kan inzicht worden verkregen in onder meer verwerkte hoeveelheden en transport- en wachttijden.

Topcon belooft ‘nieuwe en geavanceerde systemen’

‘We zijn zeer verheugd om de uitgebreide kennis toe te voegen die ThunderBuild heeft opgedaan in SaaS-toepassingen (software as a service). Deze kunnen worden geïntegreerd met Topcon-hardware om nieuwe en geavanceerdere systemen te ontwikkelen voor de bouwsector’, aldus Ewout Korpershoek, algemeen directeur van Topcon voor fusies en overnames.

‘De krachtige logistieke software van ThunderBuild zal worden geïntegreerd met de gegevens van Topcon-sensoren om volledig inzicht te krijgen in het wegenbouwproces.’

Tijds- en kostenbesparingen voor de markt in het vooruitzicht gesteld

Volgens Murray Lodge, senior vicepresident en algemeen directeur van de Construction Business Unit van Topcon Positioning Group, is Topcon nu in staat om oplossingen te bieden die de markt ‘tijds- en kostenbesparingen’ gaan opleveren.

‘Met permanente toegang tot informatie zoals materiaalhoeveelheden, kan snel worden ingespeeld op overschotten of potentiële stilstanden voordat zich problemen voordoen’, aldus Lodge.

Behalve van APEX, is ThunderBuild ook bekend van Afvalmelding, Weegnet, Freetrack en de Grip-app .

Zie hier ons partnerdossier over Topcon.

Lees hier het originele persbericht van Topcon.

 

 

Reageer op dit artikel