nieuws

Volvo zoekt veiligste chauffeur van Nederland

Ondernemen

Volvo Trucks en TVM Verzekeringen starten een kampioenschap voor de veiligste truckchauffeur van Nederland. De winnaar gaat naar de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley in de Verenigde Staten.

Volvo zoekt veiligste chauffeur van Nederland

Volvo Trucks wil bewustwording van veilig weggedrag stimuleren met een wedstrijd. Samen met verzekeraar TVM organiseert Volvo het Nederlands Kampioenschap (NK) ‘Veiligste Chauffeur van Nederland’.

Bekijk ook de video onderaan dit artikel.

Vrachtwagenchauffeur als veiligheidsambassadeur

‘Vrachtwagenchauffeurs vormen een heel belangrijke schakel binnen de verkeersveiligheid op de weg. Niet alleen beleven zij regelmatig onveilige verkeerssituaties. Ook zijn zij vaak als eerste ter plaatse wanneer er zich een ongeval voordoet. Met hun kennis en ervaring zien wij vrachtwagenchauffeurs als echte veiligheidsambassadeurs. Om dat te onderstrepen en waardering voor hun rol te benadrukken, starten wij nu deze competitie’, zegt Charles Engelaar, verantwoordelijk voor het safety project binnen Volvo Trucks Nederland.

Online kennistest

De competitie start met een online kennistest. Deelnemers dienen vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren op drie gebieden: kennis, reactievermogen en motivatie. Vrachtwagenchauffeurs die de competitie het beste maken, kwalificeren zich voor een veiligheidskennisdag op zaterdag 21 april in Beesd.

Bezoek aan Volvo Trucks fabriek Gent

Hier krijgen zij de laatste updates op het gebied van verkeersveiligheid, kunnen ze in discussie met verschillende autoriteiten op dat gebied en strijden zij tegen elkaar om een van de tien plaatsen in de finale op 9 juni. Daarnaast worden alle gekwalificeerden uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Volvo Trucks-fabriek in Gent.

Winnaar gaat naar fabriek in de VS

De uiteindelijke winnaar mag zich niet alleen een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland noemen, maar wint ook een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley in de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel