nieuws

Wacker Neuson gaat machines bouwen voor John Deere

Ondernemen

Wacker Neuson gaat mini- en compacte graafmachines bouwen voor John Deere. De machines zullen onder het merk Deere op de markt worden gebracht in China, Australië en delen van Zuidoost Azië. Beide bedrijven willen voor de lange termijn een samenwerking aangaan in opkomende markten.

Wacker Neuson gaat machines bouwen voor John Deere

De machines die Wacker Neuson voor Deere gaat bouwen vallen in de range van 1,7 tot 7,5 ton en zullen gefabriceerd worden in de Chinese fabriek in Pinghu. De machines zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de Aziatische markt. In de eerste helft van 2019 zal Wacker Neuson de eerste machines leveren aan John Deere. Het bestaande netwerk van John Deere zal de machine in de markt zetten.

Wacker Neuson fabriek China

Wacker Neuson is enthousiast over de samenwerking met John Deere. ‘Het uitbreiden van onze verkoopkanalen in de Azië-Pacific regio zal de bezettingsgraad van onze nieuwe fabriek in China sterk verbeteren en ons helpen schaalvoordelen te benutten’, aldus Martin Lehner, CEO van Wacker Neuson. Wacker Neuson zal via haar eigen dealernetwerk in de regio lichte en compacte machines onder het eigen merk blijven verkopen.

Wacker Neuson exporteerde in 2013 de eerste minigraafmachines vanuit Oostenrijk naar China. Afgelopen jaar was Azië-Pacific goed voor 3% omzet van de Wacker Neuson Group. De opening van de fabriek in Pinghu begin dit jaar is voor Wacker Neuson een belangrijke stap om groei in de regio te realiseren.

Kramer machines voor de landbouw

Wacker Neuson en John Deere zijn al partners in de distributie van machines voor de landbouw. Sinds augustus 2017 worden wielladers, telescoopladers en verreikers van Kramer, onderdeel van de Wacker Neuson Group, voor inzet in de landbouw vermarkt via het dealernetwerk van John Deere. Deze samenwerking geldt voor Europa, GOS-landen, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Reageer op dit artikel