nieuws

Bobcat investeert in innovatie ‘om concurrentie stap voor te blijven’

Ondernemen

Bobcat heeft diverse nieuwe machines aangeschaft voor het Innovation Center in de Europese hoofdvestiging in het Tsjechische Dobris. Ook zijn er plannen om het testterrein uit te breiden. Doosan Bobcat zegt met deze investeringen de concurrentie een stap voor te willen blijven.

Bobcat investeert in innovatie ‘om concurrentie stap voor te blijven’

In het Innovation Center worden nieuwe machines ontwikkeld en getest. Doosan Bobcat zegt ervan overtuigd te zijn dat de machines ‘perfect op de behoefte van Europese klanten kunnen worden afgestemd’, omdat ze dicht bij huis worden uitgedacht en beproefd.

Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van compacte graafmachines

Het Innovation Center fungeert als R&D-centrum voor alle engineeringteams van Doosan Bobcat in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het is wereldwijd verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kleine compacte laders en compacte graafmachines tot 3 ton. Daarnaast is het betrokken bij de ontwikkeling van graafmachines van 3 tot 6 ton.

Doosan Bobcat zegt grote waarde te hechten aan het fysiek testen van nieuwe modellen. Daarom is nu geïnvesteerd in nieuwe technologie. In de afgelopen twaalf maanden zijn onder meer een CNC horizontale boor, een CNC 5-assen freesmachine en een dynamometer aangeschaft. De totale kosten voor de nieuwe machines bedroegen ongeveer 1,5 miljoen euro.

Sneller en in eigen beheer prototypes bouwen

De beide CNC-machines zijn gekocht om sneller en volledig in eigen beheer prototypes te kunnen bouwen.  Een andere doelstelling is het ontwikkelen van testopstellingen voor de fabriek en het testen van machinale processen voordat ze in de productielijn worden toegepast. Daarnaast ontwerpt en produceert het innovatiecentrum mallen voor de productielijnen van nieuwe machines.

Met de nieuwe 300 kW dynamometer, met zes dynamo’s, wordt de systeembelasting van een motor of aandrijving onder laboratoriumomstandigheden gemeten. Op basis van deze belasting kunnen de prestaties van de machine worden getest.

Plannen voor uitbreiding testterrein

Doosan Bobcat heeft ook plannen om het zes hectare grote terrein voor praktijktesten, dat naast het innovatiecentrum ligt, uit te breiden naar tien hectare. Het bedrijf wil een wegencircuit toevoegen, evenals locaties waar machines kunnen worden omgebouwd.

Meer artikelen over Bobcat:

 

Reageer op dit artikel